Voren Biti: Kako je najveći holivudski zavodnik osvojio Ameriku

Autor: Svetlana Stojaković

01.03.2017 13:18

Foto:

Foto:Glavna zvezda 89. dodele Oskara uz legendarnu Fej Danavej, bio je holivudski glumac Voren Biti. Mlađi gledaoci verovatno su se pitali ko je vremešni gospodin koji je imao tu nesreću da je u najvažnijoj holivudskoj noći dobio pogrešnu kovertu i učestvovao u spektakularnom gafu 89. dodele Oskara.

Voren Biti i Fej Danavej u centru skandala na dodeli Oskara (video)

Nešto stariji gledaoci dobro pamte Vorena Bitija (79), holivudskog veterana koji iza sebe ima 14 nominacija za Oskara, među kojima su one za najboljeg glumca, scenaristu, reditelja i producenta. Njemu dodele nagrada američke filmske Akademije nikako nisu nepoznanica, na kojima je bio najmanje 20 puta.

Voren, pravog imena Henri Biti, kao glumac, reditelj, scenarista ili producent radio je na filmovima poput "Boni i Klajd", "Nebo može da čeka", "Lovci na miraz", "Reds", "Dik Trejsi", "Bagzi" i mnogi drugi.

Voren Biti: Ja nikada nisam izbegavao brak, izbegavao sam razvod

Ali osim po filmskim uspesima, poznat je i po onim romantičnim. Naime, prema "legendi", Biti je spavao s gotovo 13.000 žena. Iako je glumac taj večni trač demantovao, objasnivši da je nemoguće da 35 godina, kako kaže, nije izlazio iz kreveta, titulu Kazanove itekako je zaslužio.

Širli Meklejn i Voren Biti

Ovaj veliki zavodnik šarmirao je mnoštvo slavnih žena. Njegova sestra, glumica Širli Meklejn (82) za njega je rekla da se "pali na sve što se kreće i žensko je".

種馬之王!"移動自走砲" 達陣名流人數上萬????? #warrenbeatty #sex #world#oscars #love#hollywood

A post shared by Kaiming MingNight (@mingnight) on Feb 28, 2017 at 9:29pm PST

Biti je ljubio, između ostalih, i s Džoan Kolins krajem pedesetih godina. Bili su vereni, ali se Voren "preko noći" predomislio, pa su vezu prekinuli. Među njima je, rekli su prijatelji, bila "divlja seksualna privlačnost". Kolins je s njim i zatrudnela i u tajnosti pobacila dete.

Elizabet Tejlor i Sofija Loren: Višedecenijska netrpeljivost zbog jednog muškarca

Nakon raskida s Kolins, bio je u vezi s Natali Vud, ali uz nju je imao i niz afera, među kojima je bila i tada 16-godišnja Šer. Kada ga je Vud ostavila, Biti je potražio pomoć psihologa zbog svog nezasitog seksualnog apetita.

Voren je tada producentima studija predložio da se snimi komedija o zavisniku od seksa, a nazvali bi je "What's New, Pussycat". Naime, upravo tako je glumac započinjao svoje telefonske razgovore sa svojim "prijateljicama".

Voren Biti i Natali Vud

Glavnu ulogu je trebalo da igra sam Biti, a scenario je pisao tada nepoznati Vudi Alen. Voren je poludeo kada je video da je Alen u scenariju potpuno "umanjio" njegov lik i nastala je velika svađa. Producent Čarls K. Feldman podržao je Vudija, pa je na kraju Biti proteran sa seta. Zamenio ga je Piter O'Tul, a naslovnu pesmu je otpevao Tom Džons i postala je evergrin.

Así o más galán #warrenbeatty #actor #hollywood

A post shared by Reforma Moda! (@modareforma) on Feb 28, 2017 at 6:33pm PST

Sedamdesetih i osamdesetih ljubio je niz lepotica poput buduće Bouvijeve supruge Iman i Izabel Ađani. Kasnije se "spetljao" s Madonom, koja je glumila u njegovom filmu "Dik Trejsi". Imali su kratku, ali strastvenu seksualnu vezu.

U njegovoj biografiji objavljenoj 2011. godine pod nazivom "Kako sam zaveo Ameriku" nabrojane su još mnoge slavne žene s kojima je Biti u jednom trenutku svog života završio u krevetu. Na njegov šarm pale su i Brižit Bardo, Anđelika Hjuston, Elizabet Tejlor, Džejn Fonda, Barbara Strajsend i mnoge druge.

- Ako sam i grešio u odnosima sa ženama, to je samo zato što sam bio zavisan o ljubavi. Ako sam bio ludo zaljubljen, a nije išlo sve kako bi trebalo, moji kreativni impulsi bi sublimirali. Počeo bih odmah da tražim drugu jer sam mislio da je prethodna bila greška i da je najbolje otići - rekao je jednom prilikom veliki zavodnik.

#dicktracy #warrenbeatty #actors #90sfilms #1990s

A post shared by Sabrina (@swats15) on Feb 28, 2017 at 5:40pm PST

I decenijama nakon smrti njihov trag ne bledi, ali su ipak ostali uskraćeni za Oskara

Sve se promenilo kada je upoznao glumicu Anet Bening (58) koja je Vorenu zapala za oko kada ju je ugledao golu u filmu "Prevaranti". Zvao ju je na večeru, jer je hteo da joj ponudi ulogu u filmu "Bagzi". Zaljubili su se i započeli vezu.

                                                  Anet Bening i Voren Biti

- Znala sam da nikad pre nije bio veran ni jednoj ženi, ali naša veza od prvog dana krenula je s drugačije pozicije. Nisam želela da iskoristim njegovu slavu niti me zanimao kao prolazna avantura. Ja sam se u njega stvarno zaljubila i nameravala da ostanem s njim do kraja života. Mislim da je to osetio i da je to bilo nešto za čime je oduvek tragao - rekla je Bening.

Voren i Anet su se venčali 1992. godine, a u braku su i dan danas. Par ima četvoro dece.

Komentari. (0)

Loading