Voren Biti i Fej Danavej u centru skandala na dodeli Oskara (video)

Autor:

27.02.2017 11:49

Foto:

Foto:



Ovogodišnju dodelu Oskara obeležila je zabuna do koje je došlo kada su Fej Danavej i Voren Biti za najbolji film proglasili „La-la lend“, a glumac je pojasnio šta se zapravo desilo na sceni. Američka filmska akademija najavila je pokretanje istrage.

Agencije ističu da je prvi put da se napravi tako velika greška na dodeli najvažnijih filmskih nagrada, prenosi Tanjug.

Greška je ispravljena tek pošto je veći deo ekipe "La-la lend" preuzeo nagradu.

Biti kaže da mu je data pogrešna koverta.

- Želim da vam kažem. Otvorio sam kovertu i na njoj je pisalo 'Ema Stoun, La-La Lend'. Zato sam toliko dugo gledao u Fej i u vas. Nisam pokušavao da budem zabavan - rekao je Biti, prenosi Rojters.

Da je tako bilo potvrdio je i reditelj pobedničkog filma "Mesečina" Beri Dženkins.

- Mislim da mi se život ne može dramatičnije promeniti nego za ovih 20, 30 minuta - rekao je reditelj "Mesečine" Beri Dženkins.

Sledi istraga

Američka filmska akademija pokrenuće istragu zbog greške na dodeli Oskara, koju je agencija AP nazvala najneprijatnijim trenutkom u istoriji ove nagrade i šou-biznisa uopšte.

Firma "PvC", koja je zadužena za prebrojavanje glasova kao i za koverte sa imenom pobednika na dodeli Oskara već više od 80 godina, izvinila se zbog tog incidenta.

Kada su predstavnici firme shvatili da je došlo do greške, potrčali su na scenu da to isprave – ali prekasno, rekli su zvaničnici za AP.

Ovogodišnju dodelu Oskara obeležila je zabuna do koje je došlo kada je Fej Danavej za najbolji film proglasila "La-la lend", a glumac Voren Biti je potom u bekstejdžu pojasnio šta se dogodilo.

- Hvala bogu što nas je bilo dvoje na sceni - dodala je Fej Danavej koja ga je potom zapitala kome treba to da kaže - Svima - rekao je Biti u bekstejdžu.

U tom trenutku jedan službenik obezbeđenja pokušao je da uzme pravu kovertu, a Biti je rekao:

- Obezbeđenje neće dobiti to. Ja ću je dati Beriju Dženkinsku, reditelju Mesečine.

Biti je takođe odbio da pokaže kovertu nekom drugom, navodi AP.

Ta haotična scena odmah je izbila na vrh liste najzanimljivijih momenata dodele Oskara. Čak je i prevazišla scenu iz 1974. godine kada je goli muškarac protrčao scenom.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading