Zašto je Elton Džon mesec dana pre venčanja pokušao da oduzme sebi život

Autor:

11.03.2017 11:21

Foto:

Foto:



Prvi singl Eltona Džona  “I’ve Been Loving You Too Long” nije postigao nikakav uspeh. Da preživi, on  je povremeno svirao klavijature za grupu “Hollies” i Toma Džounsa, uveravajući sebe da je to samo faza posle koje će njegov talenat napokon biti priznat. Umesto toga, uskoro je stiglo okrutno otrežnjenje: njegov prvi album “Empty Skies”, objavljen 1969, prošao je potpuno nezapaženo.

Posledica je bila duboka depresija iz koje ga je izvukla dve godine starija sekretarica Linda Vudrou, koja je uskoro postala njegova prva devojka. Kako je on stalno bio bez novca, ona je plaćala račune i hranu, što je ljutilo njene roditelje jer su smatrali da je pevač iskorišćava.

Posle godinu i po veze odlučili su da se venčaju u junu 1970, a Linda je vlastitim novcem kupila burme. Ali u trenutku kad je cela ceremonija već bila dogovorena i gosti pozvani, mladoženja je učinio nešto neverovatno - mesec dana pre izgovaranja sudbonosnog “da” pokušao je da se ubije pustivši plin u stanu. Nije mu uspelo jer je ostavio otvorene prozore, a kao uspomena na taj dramatični čin ostala je pesma “Someone Saved My Life Tonight”.

I dok su svi pokušavali da shvate šta se i zašto dogodilo, nedelju dana nakon tog događaja Elton je došao kući mrtav pijan i bez objašnjenja - otkazao venčanje.

Komentari. (0)

Loading