Met Leblank: Kako se od zvezde "Prijatelja" postaje običan suprug i tata

Autor:

11.03.2017 17:05

Foto:

Foto:



Prošlo je više od decenije pre nego što se zvezda "Prijatelja", vragolasti njujorški mačo Džoi Tribijani, odnosno Zlatnim globusom nagrađeni glumac Met Leblank, krajem prošle godine rolom Adama Brnsa u seriji "Čovek sa planom" vratio u svet sitkoma. Mada prosed, i sa kojom borom više, šarmantni zavodnik, kako je rejting serije pokazao, još nije "zarđao" uprkos tome što se ovog puta našao čak u tri, pred kamerama, njemu sasvim nepoznate situacije. Prvi put u karijeri glumi muškarca u braku. Dodatno je otac troje dece, a da ne bi nikoga krivio za nametnuto breme, odlučio je da se potpiše i kao izvršni producent serije. I dok čekamo da "Čovek sa planom" dođe na neku domaću TV, Met otkriva da mu je sitkom mnogo nedostajao.

- Želeo sam da se posvetim porodici i provedem sa njom svaki slobodan trenutak. Uživao sam u životu. Kad sam osetio da sam se "izduvao", poželeo sam da to predivno iskustvo podelim sa svetom. I to onako kako mi najviše prija. U sitkomu. Okupio sam drage i pouzdane ljude, prave profesionalce, seli smo za sto i stvorili "Čoveka sa planom", mada nikakav plan nismo imali. Samo da ponovo osetimo magiju smeha - kaže u intervjuu Novostima Leblank, čiji je Džoi bio inspiracija balkanskim Kazanovama, koje su odrasle patentirajući na devojkama njegovu čuvenu foru za muvanje: "Hej, šta ima?"

“Prijatelje” su svi voleli: Danas ih zbog ovoga ne bi snimila nijedna televizija na svetu (foto)

- Bila su to sjajna vremena. I uvek uživam kad se ponovo okupimo i prisetimo lepih uspomena. U tome je draž "Prijatelja", ali i komedije kao žanra. Mnogo smeha smo podarili svetu, a on je bio naša najveća nagrada. Pred živom publikom, reakcija je uvek iskrena. Ili si smešan ili nisi. To je jedino merilo uspeha.

Objašnjavajući zbog čega je odabrao "Čoveka sa planom" za povratničku rolu Leblank kaže da je sada sazreo da igra supruga i oca.

- Mada je reč o sitkomu, ovo je za mene, ipak, nova teritorija. Nikad dosad nisam glumio supruga, a ni oca. A u stvarnom životu sam i jedno i drugo. Dakle, imam dovoljno iskustva za tu ulogu. Nedostajala mi je TV. Dugo sam se radovao prilici kao što je ova komedija. Odnos sa publikom i kamere koje se "vrte" svuda oko vas. Čini mi se da ništa ne može da se meri s tim osećajem.

Na radost mnogih dama: Snima se nastavak najomiljenijeg “ženskog” filma “Ustvari ljubav”

Zvezda "Prijatelja" kaže da je privatno već prošao "pakao" kao suprug i roditelj, a sada kroz istu torturu prolazi u "Čoveku sa planom"

- Koncept "riba na suvom" uvek mi je delovao kao zanimljiva ideja za seriju. Ukratko, ja kao glava porodice, trčim sa bratom, koga glumi Kevin Nilon, po gradilištima, nastojeći da nam obezbedim dovoljno sredstava za normalan život. Za to vreme, žena sedi kod kuće sa troje dece i razmišlja o tome da se vrati karijeri, jer se bliži dan kad će i najmlađe poći u školu. Time će se njena pedagoška rola u njihovim životima okončati, a na red će doći - ona. Kao pravi muž, podržavam njene želje, i prihvatam da se o klincima sada staram ja. Veoma naivno. Tad počinje moj mali pakao koji sam u stvarnom životu već preživeo. Domaći zadaci, škola, pripremanje obroka, i to sve uporedo sa mojim poslom. Odjednom shvatam sa čime se sve ona borila prethodnih godina, i koliko sam ja loš u tome. Nisam, međutim, jedini koji je na stranom terenu. Moja supruga je takođe napravila pauzu od 13 godina, i povratak na posao bio je veliki šok za nju. Čini mi se da je to tematika u kojoj će se mnogi prepoznati - kaže glumac napominjući da mu je rad na seriji u mnogome olakšalo to što je roditelj i u stvarnom životu

Peta sezona “Kuće od karata”: Nove političke igre Robin Rajt i Kevina Spejsija

- Obožavam to što sam otac. Volim decu. Ona su velika radost. Bezgranično nevini, naivni i iskreni. Sve ono što odrasli odavno nisu. Oslobođeni su svih ograničenja, raznih oblika sputavanja, obaveza. Samo se zabavljaju. I to mi je stalni podsetnik na istinski važne stvari u životu. Pre svega, na zabavu. A to i jeste poenta "Čoveka sa planom". Smeh. Sve je manje osmeha na ljudskim licima. A mi smo tu da doprinesemo njegovom povratku.

Komentari. (0)

Loading