Dragan Jovanović: Ako želiš nešto da znaš o životu, moraš da naučiš fiziku

Autor:

12.03.2017 17:37

Foto:

Foto:Fizika se nalazi visoko na listi najomraženijih predmeta svakog školarca, i često nam ova prirodna nauka ostane nejasna tokom čitavog života. Naš harizmatični glumac Dragan Jovanović (50) zavoleo je fiziku na jedan zanimljiv i praktičan način, a sve to zbog straha od letenja avionom koji ga je godinama mučio.

Onda je rešio da se suoči s njim. Upisao je školu za pilotiranje. Uspešno je položio test i dobio dozvolu za upravljanje malim sportskim avionima.

– Za to treba imati vremena i stalno se baviti time, a ja nemam ni novaca ni vremena, ali je lepo što sam se rešio straha od letenja. Strah dolazi od nepoznatog, onda kad čovek vidi kako sve to funkcioniše strah nestane. Ta škola mi je omogućila i da zavolim fiziku koju nikad pre toga nisam voleo, nije mi bila zanimljiva. Ako hoćes da saznaš nešto o životu onda moraš da prođes kroz taj predmet. Sila uzgona je najvažna za letenje, a ona je bitna i za život.

Branka Pujić: Dobro raspoložena žena uvek dobro izgleda

Da prevaziđe strah od letenja pomogla mu je fizika, a da zavoli glumu Čarli Čaplin.

– Na zidu dnevne sobe u našoj kući u Zemunu visi fotografija Čarlija Čaplina sa detetom. On je najzaslužniji što sam postao glumac. Obožavao sam ga od trenutka kad sam ga prvi put video. Bio mi je idol. U početku nisam znao da piše i režira. Mislio sam da samo glumi. To što nije samo glumio još više mi se dopalo jer i sam volim da pišem, režiram, pevam. Zato sam kao klinac i osnovao Amatersko pozorište. Bila je to beskrajna ljubav i on je najzaslužniji što sam postao glumac.

Komentari. (0)

Loading