Novak Đoković: Moja porodična oaza

Autor:

15.04.2017 10:43

Foto:

Foto:



 

Teniski šampion kupio je stan u Majamiju u staklenoj kuli na samoj obali mora, koju je projektovao slavni Renco Pjano, a stanarima će biti na usluzi bazeni, zatvoreni park, spa centri i vrhunski luksuz

Dok Jelena Đoković uživa u drugoj trudnoći i vodi brigu o dvogodišnjem sinu Stefanu, njen suprug Novak se stara o tome gde će uvećana porodica živeti. Teniski as, koji je u karijeri zaradio oko 108 miliona dolara samo od nagrada na turnirima, nedavno je potrošio 8,9 miliona. Američki mediji prenose da je pazario fantastičnu nekretninu u Majamiju, gradu za koji ga vežu najlepše teniske uspomene.

Radost u domu Đokovića: Nole i Jelena čekaju drugo dete

- Ovaj stan ima sve što treba supruzi Jeleni, sinu Stefanu i meni - izjavio je Đoković. - Radi se o neobičnoj lokaciji u delu koji se brzo izgrađuje, i sve to me je privuklo.

Ukratko, šampion je kupio stan koji ima tri spavaće sobe i tri kupatila, kao i veliki balkon sa čarobnim pogledom na Atlantski okean. Pogled je fantastičan i iz unutrašnjosti stana, jer ogromni prozori su od poda do plafona. Svi podovi su od belog hrasta, a kupatila obložena mermerom. Kuhinjske ploče su od najboljeg vulkanskog kamena. U zgradi, koja je projektovana tako da se stanari osećaju kao da su u najluksuznijem hotelu, postoje bazeni, spa centri i biblioteka. Daleko od toga da je Đokovićev novi stan najskuplji, u velepnoj zgradi postoje apartmani koji koštaju čak 38 miliona dolara. Kompletan kompleks će biti završen 2018.

Novak Đoković iskreno o uspesima, porazima, Jeleni i Stefanu: Ne vidim u sebi kraj

Zgrada je remek-delo savremene arhitekture. Stakleni toranj nosi ime "Eighty Seven Park", i projektovao ga je najčuveniji arhitekta današnjice, Italijan Renco Pjano. Njegova verovatno najpoznatija dela su Centar "Žorž Pompidu" u Parizu - popularni Bobur, Vitnijev muzej američke umetnosti u Njujorku... Pjanov "Osamdesetsedmi park" u Majamiju upotpuniće arhitektonsku "ponudu" ovog grada na Floridi, u kome su već zdanja koje su projektovali Rem Kulhas, Zaha Hadid i Bjerke Ingels.

ORHIDEJE, BONSAI, KAKTUSI

Predviđeno je da u zgradi u kojoj je Novak Đoković kupio stan sve bude na najvišem nivou. Kompletan enterijer apartmana uradiće firma RDAI, širom sveta poznata po svojoj saradnji sa brendom koji oličava luksuz - "Hermesom". Još jedna podjednako poznata kompanija preuzela je da sredi ogroman park oko zgrade i u njemu postavi skulpture. Reč je o danskoj "West 8", koja se već proslavila redizajnom njujorškog ostrva Governor. Prava botanička bašta biće i u lobiju zgrade: orhideje, bonsai drveće i kaktusi krasiće ulaz u "Osamdesetsedmicu", u kojoj će biti ukupno 70 stanova.

Kad se useli, biće to Đokovićev sedmi veliki povratak u Majami. On je prethodnih godina šest puta trijumfovao na Masters turniru u ovom gradu, a krajem marta je nameravao da se bori i za sedmi trofej. Međutim, morao je da se povuče sa turnira zbog bolova u laktu.

-Doktor mi je zabranio da igram zbog stanja mog lakta. To je povreda koju vučem mesecima-  rekao je tada naš teniski šampion koji je posle nekoliko godina suverene vladavine trenutno svetski reket broj 2.

Komentarišući Đokovićevu odluku da kupi apartman u ovoj super-luksuznoj zgradi, američki novinari stavljaju akcenat na dve stvari. Jedna je park zatvorenog tipa, u kome će Novak i Jelena moći na miru da se igraju sa svojim sinom Stefanom, kao i sa bebom koja će se roditi ove jeseni. Druga je ogroman balkon sa koga puca neverovatan pogled, i na kome će Novak moći da se odmara posle napornih treninga.

Neočekivano: Čime je Srđan Đoković želeo da mu se bave sinovi

Ranije ove godine, odmah posle Australija Opena, mediji su javili da je Đoković kupio dva stana u Njujorku, u zgradama koje je takođe projektovao Renco Pjano, i koje takođe još nisu završene. Navodno je platio deset miliona dolara dva odvojena stana koji zajedno imaju 186 kvadrata, ali se ne mogu spojiti. Zgrada se gradi u njujorškom Sohou, sa pogledom na reku Hadson, i to je jedino što je sigurno. Nisu zvanično potvrđene vesti da je Đoković zaista kupio te stanove.

Komentari. (0)

Loading