Stefan Kapičić: “Deadpool” mi je otvorio velika vrata, zato sada ćutim, radim i uživam

Autor:

25.04.2017 12:30

Foto:

Foto:



Beogradski glumac, koji poslednjih godina živi i radi u Los Anđelesu, trenutno snima veliku seriju ‘Counterpart’, a na korak je od potpisivanja ugovora za projekat iza kojeg stoji čuveni reditelj Dejvid Finčer

Kad je 2012. tiho, gotovo stidljivo otišao u Los Anđeles da se odmeri s najboljima u prestonici svetskog filma, Stefan Kapičić (38) nije bio spreman na neuspeh. Bio je uveren da će kvalitet kad-tad morati da ispliva na površinu. Iako je pre toga već imao zapaženu ulogu u popularnoj američkoj seriji “24 sata” sa Kiferom Saderlandom kao vodećom zvezdom, znao je da mu je strpljenje verovatno najvažniji saveznik na putu uspeha. Bio je u pravu. U poslednjih dvanaest meseci naplatio je talenat, znanje i upornost. Posle rada na filmskom megahitu “Deadpool” dobio je veliku ulogu u seriji “Counterpart”, u kojoj igra rame uz rame s oskarovcem Džejom Kejom Simonsom. I ne samo to, nedavno je potpisao ugovor za drugi deo “Deadpoola”.

Mada je počeo da ostvaruje dečački san da živi od glume u Holivudu, Stefan je realan, s obe noge čvrsto stoji na zemlji, veruje da ga one najbolje role tek čekaju. Jedna takva je iza ćoška, gotovo nadohvat ruke. Naime, u intervjuu za “Gloriju” beogradski glumac otkriva da je na korak od ulaska u projekat koji potpisuje Dejvid Finčer, reditelj remek-dela kao što su “Sedam”, “Igra” i “Fight Club”.

Džej Kej Simons

Dobili ste ulogu u seriji “Counterpart” koja se najavljuje kao novi TV hit. Kako je došlo do te saradnje?

- Vrlo klasično. Otišao sam na audiciju. Bile su četiri strane teksta na nemačkom. Nimalo lako. Ali, bogu hvala, producentima i reditelju se svidelo ono što sam uradio, tako da sam vrlo brzo dobio ponudu i počeo da snimam. Kompanija “Starz”, koja stoji iza projekta, veoma veruje u uspeh serije, mnogo novca je uloženo u produkciju. Serija je netipična i okupila je vanserijsku ekipu profesionalaca u svim segmentima, od reditelja i scenarista, preko glumaca do kamermana i scenografa. Prvih nekoliko epizoda je režirao Morten Tildum, koga znamo po filmu “The Imitation Game” s Benediktom Kamberbačom i Kirom Najtli u glavnim ulogama. Moj lik se pojavljuje od šeste epizode i prisutan je do kraja prve sezone. Veoma je bitan za priču, a i zatvara seriju zajedno sa Džejom Kejom Simonsom. Sve ukazuje da će biti prisutan i u drugoj sezoni, no, naravno, moramo sačekati da se završi prva.

U seriji igraju mnogi značajni glumci, među kojima se, po učinku i trajanju, izdvaja oskarovac Džej Kej Simons. Kakvo je iskustvo raditi s glumcima takvog formata?

- Neprocenjivo. To su neke od prednosti i lepota našeg posla, jer dobijete priliku da sarađujete s legendama i vrhunskim umetnicima. Samo u nekoliko poslednjih meseci radio sam sa Olivijom Vilijams, Stefanom Riom, Žaklin Bise. Ta imena govore više od ičega.

Jeste li imali priliku da upoznate Simonsa i “ukradete mu” neku glumačku foru?

- Već mesec dana snimam seriju i uglavnom sam radio s njim. Moram priznati da sam osećao veliku tremu posle mnogo vremena pred moju prvu scenu, u kojoj smo se Džej Kej Simons i ja samo gledali. Razmenjivali smo poglede pet minuta. Bez teksta. Naime, on tumači lika koji je pucao u koleno Liberu, Nemcu, bivšem pripadniku specijalnih jedinica, koga ja igram. Od tog trenutka među njima vlada veliki animozitet. Iako zvuči lako, uopšte mi nije bilo jednostavno da budem oči u oči s takvom glumačkom veličinom. Naravno, sve je prošlo sjajno i sad smo već veoma opušteni s obzirom na to da dosta snimamo zajedno. On je izuzetan umetnik, veliki profesionalac, i ogromna mi je čast da ga gledam kako glumi. Svaki njegov potez memorišem. Ne “kradem” od njega već isključivo učim i trudim se da neku od njegovih tehnika savladam kako bih je iskoristio u budućnosti. Raditi sa oskarovcem je velika privilegija.

Poslednjih godina karijeru ste vezali za Ameriku. Jeste li zadovoljni kako ona napreduje?

- Veoma sam srećan onim što sam postigao do sada i nadam se da će se ovako nastaviti. Film “Deadpool” mi je otvorio velika vrata, tako da ćutim i radim. I naravno uživam. Čekaju me veliki projekti i to je ispunjenje mog dečačkog sna.

Stiče se utisak da ste diskretno, bez mnogo pompe i velikih reči, uradili značajne stvari u Los Anđelesu. Maštate li o velikoj ulozi, onoj koja će vas definitivno etablirati kao zvezdu?

- Možda baš zato što radim velike stvari koje govore same za sebe, nema potrebe za pompom. Doskoro sam maštao, ali sam sada u pripremi jednog jako velikog projekta čija bi realizacija trebalo da krene krajem ove godine. U njega su uključeni čuveni reditelji Dejvid Finčer i Tim Miler. To je sve što sad mogu da kažem. Trenutno sam fokusiran na seriju “Counterpart”, zatim krećem da snimam nastavak filma “Deadpool”. Tek posle svega toga će se više znati o tom velikom projektu. To je uloga o kojoj sam maštao.

Možete li komotno, bez straha za egzistenciju, da živite od glume u Los Anđelesu?

- Konačno mogu. U poslednje vreme sam radio velike serije i filmove. Zahvaljujući “Deadpoolu” i ulozi Kolosusa imam prilike da putujem po svetu i posećujem razne “comic conove”, koji su dodatni izvor zarade. Samo prošle godine sam obišao Kinu, Australiju, Filipine, celu Ameriku, Evropu. Što se finansija tiče, sad je sve kako treba. Veliki je luksuz u Americi, posebno u Los Anđelesu, živeti od svog posla.

All in ... ♠️♣️♥️♦️

Објава коју дели Stefan Kapicic (@stefankapicic) дана 4. Апр 2017. у 11:47 PDT

Kakvo iskustvo nosite sa snimanja filma “Deadpool”, u kom ste sarađivali sa superzvezdama kalibra Rajana Rejnoldsa?

- Najlepše moguće i, iskreno, ne mogu da dočekam da krenemo u snimanje drugog dela. Video sam se sa Rajanom na dodeli Zlatnih globusa i baš smo pričali o tome kako jedva čekamo da nastavimo dalje. Zahvaljujući tom filmu danas živim i radim onako kako sam oduvek želeo.

Od serije i filma “Bićemo prvaci sveta” niste snimali u našoj zemlji. Zašto vas malo ima u srpskim ostvarenjima?

- Nažalost, nemam vremena. Vidim da se rade zanimljive stvari kod nas, ali moj raspored je trenutno takav da jednostavno i da hoću, ne bih mogao da prihvatim ulogu u nekom domaćem projektu.

Nedostaje li vam Beograd u kom ste odrasli? Sanjate li ga? Kad planirate da nas posetite?

- Neprestano mi nedostaje Beograd, ali najviše roditelji. Mnogo putujem po svetu tako da uvek nađem vremena da skoknem na nekoliko dana do rodnog grada. Uskoro nastavljamo snimanje “Counterparta” u Berlinu. To ću iskoristiti da makar na nedelju dana obiđem roditelje i drage prijatelje.

Komentari. (0)

Loading