Branko Đurić Đuro u novoj "Gloriji": Zbog čega sam postao vegetarijanac

Autor:

06.05.2017 16:00

Foto:

Foto:



Otkada je pre desetak godina video da su životinje koje su "igrale" u njegovom filmu "Traktor, ljubav i rokenrol" završile na roštilju, glumac, reditelj i muzičar je osetio potrebu da se više nikada na njegovom tanjiru i u želucu ne nađu svinjetina ili piletina

Glumac, reditelj i muzičar Branko Đurić Đuro (55) vegeterijanac je više od deset godina. Odluku da ostavi meso dobeo je neplanirano po završetku rada na slovenačko filmu "Traktor, ljubav i rokenrol".

- Na kraju snimanja filma "Traktor, ljubav i rokenrol" napravili smo veliku žurku. Cela ekipa se zabavljala uz prekomurske specijalitete, uglavnom mesne. Razgovarali smo o projektima koji nas čekaju i ja sam se tada setio životinja koje su sa nama provele skoro dva meseca. Upitao sam domaćina šta je sa dve svinje i svim onim kokoškama koje smo imali na setu. On se nasmejao i pokazao roštilj na kom su se pekle kremenadle, pljeskavice, bataci... U trenutku sam shvatio svu ljudsku licemernost i rekao da nekoliko dana neću jesti meso. "Ne mogu valjda pojesti svoje 'glumce' posle snimanja", pomislio sam. Prošlo je više od trinaest godina od tada i ja još ne konzumiram meso - naveo je Đura.

Ostatak intervjua sa Brankom Đurićem Đurom pročitajte u novom broju časopisa “Gloria” koji je u prodaji od 5. maja!

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading