Slavimir Stojanović u novoj "Gloriji": I šmekeri plaču

Autor:

05.07.2017 11:55

Foto:

Foto:



Pošto je završio Akademiju primenjenih umetnosti trideset godina od upisivanja slavni srpski dizajner nije osećao euforiju: emocije su ga snažno zagrlile tek kad je počeo da piše status na fejsbuku, jer je tastaturu nekoliko puta očistio suzama

Jedini dizajner u istoriji ove branše koji je prvo dobio nagradu za životno delo, pa tek onda diplomirao, i to posle 30 godina, Slavimir Stojanović (48) otkriva da je sticanjem akademskog zvanja ispunio dugogodišnji san. Katarzu nije doživeo kad je pre nekoliko dana položio poslednji ispit sa desetkom, već dok je plačući pisao na fejsbuku zašto je tri decenije čekao na diplomu Akademije primenjenih umetnosti, koju je upisao 1987. godine.

- Kad sam prošle godine uzeo đačku knjižicu moje kćerke Nađe, koja je tada završila prvi razred, i počeo da čitam ocene, uz sve ono što mi je učiteljica ispričala o kvalitetima mog deteta, obuzeo me je osećaj sramote. Pomislio sam da takva Nađa zaslužuje tatu koji je svoje snove odsanjao do kraja. Uz to, i njena mama Olja je završila Fakultet političkih nauka, smer novinarstvo, pa je red bio da i ja diplomiram.

Zato je u oktobru 2016. ponovo, posle duže pauze, upisao četvrtu godinu akademije.

Ostatak teksta intervjua pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 3. jula!

Komentari. (0)

Loading