Felon i Đorđe Karađorđević u novoj "Gloriji": Velika pravoslavna svadba

Autor:

25.07.2017 16:11

Foto:

Foto:



Pošto su prošle godine u Škotskoj sklopili građanski brak, srpski princ i njegova izabranica, instruktorka karatea i fitnesa, organizovali su crkveno venčanje na Oplencu u duhu naših običaja i tradicije

Godinu pošto su sklopili građanski brak u Škotskoj, princ Đorđe Karađorđević (33) i Felon Rajman (23) organizovali su venčanje u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu iznad Topole, zadužbini kralja Petra Prvog. Sin princa Tomislava i princeze Linde Karađorđević i njegova izabranica ispoštovali su tradicionalne srpske svadbene običaje, uključujući i oblačenje naše narodne nošnje. U prisustvu velikog broja prijatelja i članova porodica, kao i poštovalaca porodice Karađorđević, mladenci su se zavetovali na večnu ljubav. Kad je završena ceremonija crkvenog venčanja, koju je obavio vladika šumadijski Jovan, Đorđe, Felon i njihovi gosti uputili su se ka Belom dvoru gde je priređeno svadbeno veselje.

Mladi par je bio u vezi nešto više od godinu pre nego što je u julu prošle godine sklopio građanski brak.

- Oboje smo bili za to da napravimo malo, intimno venčanje, pa smo pobegli u Škotsku i venčali se u škotskom selu Gretna Grin, čuvenom po romantičnim venčanjima. Veoma sam ponosna što smo crkveni brak sklopili na Oplencu, na tako divnom i posebnom mestu koje je duboko povezano s porodicom mog supruga - izjavila je princeza Felon.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 24. jula!