Zoran Kalezić prvi put deda: Nisam učestvovao u odgajanju svoje dece, to se neće ponoviti sa unucima

Autor:

27.07.2017 20:00

Foto:

Foto:



Pevač narodne muzike proslavio je na tradicionalan način, burno i bučno, rođenje prvog unuka, a onda je sa suprugom Irenom otputovao u Čikago kako bi video naslednika i čestitao sinu Filipu i snaji Suzani

Legenda narodne muzike Zoran Kalezić (67) postao je nedavno deda. Sin Filip ga je obavestio da se u Čikagu, gde sa suprugom Suzanom živi poslednjih deset godina, rodio mali Danilo Kalezić, prvo Zoranovo unuče. Srećnog dedu radosna vest dočekala je u Beogradu, u kom je, uz prijatelje i orkestar, slavio do sitnih sati.

- Nisam razumeo oca kad mi je pričao da više voli moga sina Filipa nego mene. To mi je bilo potpuno nedokučivo i nezamislivo. Ali kada mi je sin javio da sam postao deda, obuzela me je tako čudna emocija, mir u duši, nekakav osećaj koji nikada ranije nisam doživeo. Sve mi je postalo jasno kada sam mu video sliku, a najpribližniji opis tog stanja jeste da sam jednostavno van sebe od ljubavi, lepote i sreće. Ne mogu vam rečima opisati koliko mi ovo znači - kaže Zoran Kalezić.

Od kada je postao deda ima više razumevanja za ponašanje ženskih članove porodice.

- Moje sestre i ja imamo porodičnu grupu na viberu “Familija”, gde su one non-stop slale fotografije svojih unučića. Ko o čemu, one o njima. Često sam se pitao imaju li drugih tema i preokupacija, šta su navalile toliko sa slanjem fotografija beba. A poslednjih dana, otkako sam i ja deda, od jutra do mraka im šaljem Danilove slike. On je nešto najlepše što sam video u životu. Sad tek shvatam kako sam se ogrešio o sestre iz neznanja.

EMOTIVNA POSETA

Jutro nakon saznanja da je dobio prvo unuče, budući da je bio u Beogradu, otišao je na grob svoje prve supruge Vere i odneo joj cveće.

- Imao sam potrebu da ovu najradosniju vest podelim sa njom. Verujem u reinkarnaciju i to je bilo najmanje što sam mogao da učinim, i zbog sebe i zbog moje dece, kojima je sigurno bilo drago što sam to uradio. Baš je i Filip pomenuo kako bi se radovala da je živa. Odneo sam joj cveće i podelio radost sa njom, njom koja bi danas bila Danilova ponosna baka. I moja sadašnja supruga Irena je veoma srećna što smo dobili novog člana porodice.

Pevač je početkom jula otputovao u Čikago da vidi unuka.

- Pet godina nisam video sina. Tako se namestilo. Ne mogu da dočekam da ih zagrlim, sve troje. Znate, život koji sam vodio, posebno zbog mog posla, nije mi dao šansu da učestvujem u odgajanju svoje dece. E, to se neće ponoviti sa unucima. Biću aktivni deka.

Vest o prinovi u porodici Kalezić brzo se proširila po Crnoj Gori i Srbiji, pa su prijatelji i rodbina spremno čekali novopečenog dedu da se vrati iz Beograda kako bi zajedno proslavili dolazak njegovog naslednika na svet.

- Počeo sam i da volim običaje koje ranije nisam razumeo ni podržavao. Recimo, brat Pero je došao sa pištoljem i zapucao. To nije čak ni zakonom dozvoljeno, a meni je bilo puno srce ponosa. Sve sam čaure skupio i sačuvao da jednog dana pokažem unuku koliko smo se radovali. Non-stop su dolazili rođaci i prijatelji, kuća mi se danima nije praznila. Imali smo šta i da slavimo. Rodio se Danilo Kalezić - otkriva “Gloriji” popularni pevač.

Maja Gašić

Autor