Felon Karađorđević: Od neustrašive karatistkinje do srpske princeze

Autor:

31.07.2017 14:11

Foto:

Foto:



Pošto su prošle godine u Škotskoj sklopili građanski brak, srpski princ i njegova izabranica, instruktorka karatea i fitnesa, organizovali su crkveno venčanje na Oplencu u duhu naših običaja i tradicije

Skromni prinčevski par: Đorđe i Felon na venčanju odigrali kraljevo kolo, a na probe dolazili gradskim prevozom! (foto/video)

Godinu pošto su sklopili građanski brak u Škotskoj, princ Đorđe Karađorđević (33) i Felon Rajman (23) organizovali su venčanje u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu iznad Topole, zadužbini kralja Petra Prvog.

Sin princa Tomislava i princeze Linde Karađorđević i njegova izabranica ispoštovali su tradicionalne srpske svadbene običaje, uključujući i oblačenje naše narodne nošnje.

U prisustvu velikog broja prijatelja i članova porodica, kao i poštovalaca porodice Karađorđević, mladenci su se zavetovali na večnu ljubav. Kad je završena ceremonija crkvenog venčanja, koju je obavio vladika šumadijski Jovan, Đorđe, Felon i njihovi gosti uputili su se ka Belom dvoru gde je priređeno svadbeno veselje.

SPORTSKA LJUBAV

Mladi par je bio u vezi nešto više od godinu pre nego što je u julu prošle godine sklopio građanski brak.

- Oboje smo bili za to da napravimo malo, intimno venčanje, pa smo pobegli u Škotsku i venčali se u škotskom selu Gretna Grin, čuvenom po romantičnim venčanjima. Veoma sam ponosna što smo crkveni brak sklopili na Oplencu, na tako divnom i posebnom mestu koje je duboko povezano s porodicom mog supruga - izjavila je princeza Felon i objasnila kako je upoznala princa: - Naše majke su zajedno trenirale karate, tako da sam se sa Đorđem prvi put srela još u detinjstvu. Kasnije smo i nas dvoje počeli da treniramo taj sport. Pričali smo na razne teme, često mi je govorio o svom poreklu, precima. Nekoliko meseci smo razgovarali o Srbiji, a onda me je i pozvao da je posetim. Tada se rodila ljubav. Svi su bili oduševljeni što smo se zbližili.


Pre nego što su razmenili venčano prstenje izrađeno od zlata, mladenci su uradili identične tetovaže koje simbolizuju njihovu ljubav, za koju su uvereni da će trajati večno. Srpska snajka nije krila sreću što je postala princeza.


- Venčanjem u Škotskoj i na Oplencu sa Đorđem stekla sam čast i privilegiju da ponesem titulu srpske princeze. Aktivno ću podržavati supruga u njegovoj nameri da promoviše Srbiju u svetu na pravi način i pomogne ljudima ovde da što bolje žive. Naša zajednička misija biće, između ostalog, afirmacija srpske kulture i tradicije u svetu, pre svega u Velikoj Britaniji. Osim toga, nastavićemo da se bavimo humanitarnim radom - rekla je nova srpska princeza.

Maja Gašić

Autor