Hju Hefner: Od kreativnog genija do sinonima seksualnih sloboda i dekadencije

Autor:

28.09.2017 13:01

Foto:

Foto:



Hju Hefner, osnivač 'Plejboja', preminuo je u sredu u 92. godini, saopštila je PR služba magazina. Hefner je preminuo prirodnom smrću u svom domu okružen najmilijima.

Објава коју дели Hugh Hefner (@hughhefner) дана 28. Нов 2015. у 7:07 PST

Odlazak medijskog magnata: Preminuo Hju Hefner, osnivač “Plejboja”

Sinonim dekadencije, luksuza, otvorene seksualnosti i lepih žena u očima mase, ikonični Hju Hefner poznat je i kao svojevrsni advokat liberalizma i seksualnih sloboda koji je iz korena transformirao zabavnu industriju za odrasle.

Објава коју дели Hugh Hefner (@hughhefner) дана 5. Сеп 2015. у 7:50 PDT

Posle srednje škole otišao je u vojsku i oženio se s Mildred Viliams. Supruga mu je priznala da je tokom njegovog boravka u vojsci imala ljubavnu aferu. Hefner je priznao da je to bilo najgore što je čuo u životu, ali njegova supruga isto tako nije se protivila tome da on švrlja okolo.

Објава коју дели Hugh Hefner (@hughhefner) дана 16. Мај 2015. у 11:00 PDT

Želeo je da počiva uz nju: Hju Hefner biće sahranjen pored najfatalnije plavuše

U jednom intervjuu je priznao da nikada nije varao suprugu, ali je zato sve to nadoknadio posle braka i tvrdio je da je spavao s više od hiljadu žena. U braku, u kojem je dobio sina Davida i ćerku Kristi, izdržao je deset godina. U vojsci je Hefner radio kao novinar za vojni časopis i 1953. je digao kredit kako bi pokrenuo svoj magazin koji je želeo da nazove "Stag Party".

Објава коју дели Hugh Hefner (@hughhefner) дана 25. Апр 2015. у 1:45 PDT

 

Tri puta se ženio i imao četvoro dece. Njegova ćerka Kristi 1988. godine postala je izvršna direktorka "Plejboja", a nakon što je 2008. dala otkaz jednom delu zaposlenih i uvela određene novosti, otac je odlučio da je pomeri s te funkcije.

Објава коју дели Hugh Hefner (@hughhefner) дана 13. Дец 2014. у 2:23 PST

Pre deset godina objavljena je biografija "Mr. Playboy: Hugh Hefner and the American Dream" autora Stivena Votsa, u kojoj je autor objavio zanimljive podatke o osnivaču čuvenog "Plejboja". Tvrdio je kako je još pre osnivanja ovog magazina Hefner imao velike seksualne apetite. Već tada je pristao na poziv da vodi ljubav s još dve osobe, a pristao je i na seks s muškarcem. Njegovo homoseksualno iskustvo dogodilo se kada mu je u jednom baru prišao nepoznati muškarac i predložio mu da ga oralno zadovolji, na što je Hefner pristao. Navodno nije požalio zbog tog iskustva, ali nije ga toliko oduševilo i više se nije upuštao u seksualne odnose s muškarcima. Autor piše da je Hju završio u krevetu sa svojim bratom i njegovom suprugom. Iako sam javno nikada o tome nije pričao, kada je knjiga izašla, rekao je da je zadovoljan napisanim i da je sve istinito.

Објава коју дели Hugh Hefner (@hughhefner) дана 29. Нов 2014. у 1:49 PST

Hefner je živeo u velikoj Plejbojevoj vili sa svojim zečicama, a penzionisane zečice medijima su ispričale kako u vili, uz zabave i seks, postoje i pravila kojih se sve zečice moraju pridržavati. Devojke nisu smele da napuštaju vilu posle deset sati uveče, a ako bi to učinile, Hefner bi im oduzeo hiljadu dolara džeparca. Hefner je, pričaju zečice, voleo da sve drži pod kontrolom i nije hteo da se devojke bavi bilo čime drugim i zato im je osigurao zdravstveni zaštitu, frizere, šminkere, plastične hirurge.