Selena Gomez: Kad prijateljstvo pobedi bolest

Autor:

07.10.2017 10:59

Foto:

Foto:



Teško oboleloj američkoj pop zvezdi, kojoj je usled lupusa otkazao bubreg, organ je donirala najbolja prijateljica Fransija Raisa, a posle transplantacije devojke su još bliže nego dosad

Fransija i Selena su dugogodišnje prijateljice

Stara izreka da zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu, dobila je najnoviju potvrdu u slučaju pop pevačice Selene Gomez (25). Teško obolela od lupusa, u situaciji kad su joj bubrezi otkazali, molila se za spasenje, a ono je stiglo. I to odande odakle ga niko nije očekivao. U liku anonimne glumice Fransije Raise (29), devojke koja je došla u bolnicu u kojoj je Selena ležala i jednostavno rekla da će joj donirati svoj bubreg.

Uspešno se oporavlja: Seleni Gomez presađen bubreg

Sve se ovo dešavalo pre nekoliko nedelja, a javnost je sredinom septembra saznala da je pevačica podvrgnuta transplantaciji bubrega. Ona sama je na instagramu objavila sliku sa donorkom Fransijom, fotografiju koja je slomila mnoga srca. Devojke leže jedna pored druge u krevetima, drže se za ruke, vidno su iscrpljene i blede ali sijaju optimizmom.

- Nemam reči kojima bih mogla da opišem zahvalnost koju osećam prema mojoj lepoj prijateljici Fransiji Raisi. Ona mi je dala najdragoceniji poklon, žrtvovala se donirajući mi bubreg. Neverovatno sam blagoslovena. Mnogo te volim, sestro - napisala je Selena.

- Zahvalna sam Bogu što mi je poverio ovaj zadatak, koji ne samo da je spasao jedan mladi život nego je promenio i mene. Volim te, “sestro”, tako mi je drago da smo zajedno na ovom putu - odgovorila je na svom instagramu Fransija.

Devojke se zasad oporavljaju po planu, nema komplikacija, ali transplantacija bubrega nikako ne znači da je Selena Gomez i definitivno izlečena. Lupus je podmuklo oboljenje zbog kojeg imunološki sistem iz nekog nepoznatog razloga postaje hiperaktivan i napada normalno, zdravo tkivo. Simptomi su upale, otoci i oštećenja zglobova, kože, bubrega, krvi, srca i pluća. Ume da traje decenijama u blažem obliku, ali i da “podivlja” i pređe u bolest koja brzo i neumoljivo ubija. Medicina se bori, ali pozdan lek nije dosad pronađen.

Gomezova je pokazala i ožiljak od operacije

Selena je prvi put upoznala javnost sa time da boluje od lupusa 2015, i rekla da joj je dijagnistikovan godinu ranije. Tada je otišla na prvo bolničko lečenje, ali mnogi su bili ubeđeni da time samo prikriva terapiju na klinici za lečenje bolesti zavisnosti. To je pevačicu baš pogodilo, pa je izjavila:

- Želim da kažem svima: ljudi, nemate pojma šta se stvarno dešava. Primam hemoterapiju.

Izgleda da je ova pevačicina izjava shvaćena neozbiljno, čak je i njen ujak Artemis Azola posumnjao da je u pitanju droga, posebno otkad je pop zvezda u ljubavnoj vezi sa kanadskim reperom Abelom Tesfajem, čije je umetničko ime The Weeknd. Momak često javno govori o narkoticima kao o svojoj inspiraciji, pa je ujak Artemis izrazio pred novinarima svoju sumnju i bojazan.

Uz pevačicu je sve vreme njen dečko, reper The Weeknd

- Selena treba da se moli i tek će onda osetiti mir. Mlada je, i znam da je Holivud pun iskušenja, ali ona sada treba da brine o sebi. Bolest iscrpljuje njeno telo. Mora svoje zdravlje da shvati ozbiljno, sada više nego ikad. Niko od slavnih joj neće pomoći.

Selena Gomez dizajnirala kolekciju torbi za luksuzni brend Coach (foto)

Ujak je delimično pogodio. Zaista, niko od slavnih nije ponudio pomoć, ali jeste do pre nekoliko nedelja anonimna Fransija Raisa, glumica koja je upoznala Selenu Gomez 2008. na dobrotvornom nastupu u dečjoj bolnici u Los Anđelesu. Obe su tada radile za Diznijev studio, koji je organizovao posetu svojih zvezda bolesnoj deci. Od tada su nerazdvojne prijateljice. Sada su i “sestre”.

Fransijina majka Virdžinija Almendares objasnila je novinarima motiv svoje kćerke da donira bubreg.

Selena Gomez i Vikend više ne kriju vezu

- Njih dve su kao sestre. Fransija nije mogla da podnese da Selena pati, uradila je ono što je mislila da je najbolje, i pokazala da iskreno prijateljstvo može nadjačati sve prepreke.

Dodala je da nisu tačne glasine da je bubreg zapravo prodala, i naglasila da je Fransija to učinila iz čistog altruizma.