Tanasije Uzunović u novoj "Gloriji": Iz bolnice na scenu

Autor: Svetlana Stojaković

29.11.2017 17:00

Foto:

Foto:Prvak Drame Narodnog pozorišta na svoju odgovornost napustio je Institut za plućne bolesti gde se lečio od upale pluća kako bi se pridružio kolegama iz predstave ‘Velika drama’ uveren da je njegova dužnost da igra i onda kad se ne oseća dobro

Prvak Drame Narodnog pozorišta Tanasije Uzunović (75) obožava svoju profesiju i smatra da je gluma pitanje časti i odgovornosti i prema poslu i prema kolegama, te da otkazivanje predstave ne dolazi u obzir. Pokazao je to i nedavno, kad je sutradan po izlasku iz bolnice odigrao “Veliku dramu”, jednu od najtraženijih i najpopularnijih predstava nacionalnog teatra.

- Bio sam u bolnici skoro tri nedelje zbog upale pluća. Doktori su me detaljno testirali. Ispostavilo se da nije ništa ozbiljno, te sam, na molbu i preklinjanje iz Narodnog pozorišta, odlučio da napustim bolnicu pre vremena kako bih odigrao “Veliku dramu” - kaže Tanasije i nastavlja: - Ona je uvek rasprodata, a i kolege su me zamolile da im se pridružim, pa nisam mogao da ih odbijem. Od kolega me razumeju stariji, pre svih Predrag Ejdus, koji ima isti stav da se predstava ne otkazuje, osim u krajnjoj nuždi. Nas su učili neki drugi profesori.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 27. novembra!