Bora Đorđević: Tetovirao sam lik supruge kako bi uvek bila uz mene

Autor:

28.10.2016 22:01

Foto:

Foto:



 

Frontmen “Riblje čorbe” Bora Đorđević (63) istetovirao je portret svoje supruge Dubravke na levoj podlaktici.

Legendarni Bora Čorba ubeđen je da je ta tetovaža najlepša koju ima.

- Tetovaža sa likom moje supruge mi najviše znači zbog toga što je ona tako uvek sa mnom. Kad negde otputujem i nije fizički prisutna, Dubravka je uz mene. Ona je isprva bila zaprepašćena i ljuta, pošto sam to uradio pre odlaska na more, a zna se da slana voda i sunce loše utiču na tetovaže, ali s vremenom se navikla. Inače, crtež je napravljen po fotografiji snimljenoj na jednom od naših koncerata. Na njoj je očigledno da uživa u muzici, da joj je potpuno posvećena - otkriva Bora.

Dubravkin lik roker je istetovirao nekoliko meseci pošto su počeli da se zabavljaju, a 25. maja ove godine venčali su se na romantičnoj ceremoniji na Santoriniju. Lider “Čorbe” ubeđen je da čovek treba da tetovira nešto što mu je važno u životu, a ne da se bez veze šara.

- Doduše, razumem i one koji se iscrtaju a da sve to nema nekog velikog značaja za njih. Osim Dubravkine tetovaže, koja je veoma posebna, imam još nekoliko i svaka od njih bitna mi je iz određenog razloga. Prvi put sam se istetovirao u Amsterdamu. Poželeo sam da uradim zaštitni znak “Riblje čorbe” - riblju kost. Ušao sam u salon i objasnio im šta imam na umu. Rekli su mi da nacrtam šta hoću, pa sam to na brzaka uradio. Tatu majstor mi je začas napravio dobar crtež na koži.

BOL JE PRECENJENA

Kasnije je smislio da uradi još nekoliko ukrasa na koži. Izvođenje radova poverio je pokojnom prijatelju, tatu majstoru Bati iz Ćuprije.

- Imali smo tada zakazan koncert u Cirihu, Bata je došao po mene kolima pa smo otišli u Lugano kod njega da mi napravi sjajan srpski grb. On je inače bio opsednut Srbijom, toliko da je imao čak i prekrivač za krevet sa srpskim grbom, bio je sav u tom fazonu. Kad je završio posao, opet smo seli u kola i vratio me je u Cirih na koncert.

Kompozitor i tekstopisac jednog od najdugovečnijih domaćih bendova ističe da ga tetoviranja nisu previše bolela.

- Bol je precenjena stvar, više je bilo neprijatno nego što me je bolelo. Ima ljudi koji se plaše igala, ali ja nisam od tih, ja sam neustrašivi Bora! A možda imam i povišen prag bola pa mogu mnogo da istrpim.

Treću tetovažu, lik sveca svoje krsne slave, Svetog arhangela Mihaila, dobio je na poklon od prijatelja, takođe rokera Đorđa Davida.

- Poželeo sam još jednu tetovažu. Đorđe me je odveo u neki salon na Banovom brdu. Odlučio sam se za Svetog Aranđela, i taj majstor je vrhunski uradio posao. To mi je bio rođendanski poklon od Đorđa
- objašnjava Bora.

Komentari. (0)

Loading