Jelena Đukić i Milorad Milinković: Ako nema drame i sukoba, nije zabavno

Autor:

27.11.2016 18:29

Foto:

Foto:



Od kada im se pre tri godine rodila kćerka, bračni par, reditelj i glumica, usmerio je svu snagu na vaspitavanje i negovanje naslednice, koja je već imala prve javne nastupe na kojima je pokazala da je od roditelja nasledila sklonost ka umetnosti

Reditelj Milorad Milinković (51), autor filmova “Mrtav ’ladan”, “Potera za Sreć(k)om”, “Čitulja za Eskobara” i “Zduhač znači avantura”, poslednje tri godine posvećen je otac devojčice Divne, koju je dobio u braku s glumicom Jelenom Đukić (36). Ona je nedavno napunila tri godine i svakog dana im priređuje iznenađenja. Letos je izvela svoju prvu monodramu.

- Dok smo gledali neku emisiju, donela je stolicu ispred televizora i rekla da će ona sad da igra svoju predstavu. Sela je i počela da nam priča, to je trajalo dva-tri minuta, i jeste da je skoro ništa nismo razumeli, ali za njene godine to je bilo iznenađujuće dobro - hvali kćerku Jelena. - Inače, veoma voli da ide u pozorište, što nas raduje. Kad je imala godinu i po, vodila sam je da gleda predstavu namenjenu deci starijoj od tri godine. Pratila je radnju bez problema i svidelo joj se.

Divna je komunikativna i neposredna devojčica, a na letovanju je pokazala da joj ni bina nije strana.

- Nismo mogli da je skinemo s nje, a umela je da ode i sedne kod nepoznatih ljudi za sto i slatko se ispriča s njima. Ništa je nisu razumeli pošto je hotel bio pun stranaca, ali nema veze, ona se odlično se zabavljala - otkriva Milorad.

Oboje tvrde da će se složiti šta god da Divna odabere kao profesiju, bitno im je samo da ne zastrani u poroke.

- Nadam se da ću tako razmišljati i kad bude vreme da se opredeli za zanimanje. Lako mi je sad dok je još mala, videćemo šta će se desiti kad dođe u tinejdžerske godine. Ne znam da li ćemo tada mi biti dovoljno jaki - misli Milorad, a Jelena ističe da ne bi bio problem ukoliko kćerka odabere glumu, mada priznaje da bi joj bilo draže da se bavi nečim drugim.

- Važno je da voli svoj posao. Ukoliko poželi da bude frizerka, samo nek je srećna frizerka. Mene roditelji nikad nisu pritiskali, iako nisu bili za to da postanem glumica jer nisu iz te priče, to im je bilo sasvim nepoznato i strano. Posle razgovora tokom kojeg su shvatili koliko je meni gluma važna nisu insistirali da odustanem od svojih snova. Volela bih da to prekopiram na moje dete, pošto je već sad tvrdoglava.

Milorad se nedavno suočio s novim profesionalnim izazovom. Režirao je komad “Kapetan Džon Piplfoks” u Malom pozorištu “Duško Radović”, što mu je prva režija za najmlađe.

- Isprva sam pitao glumce da li će klinci to razumeti, pošto oni imaju iskustva, stalno igraju pred decom, a onda sam se potpuno opustio. Shvatio sam da treba da radim isto kao za odrasle, samo da budem još slobodniji, jer ono što bi odraslima možda i bilo čudno, deci nije. I izvlačio sam dobre pouke, a kad bi sva publika bila kao deca, bilo bi to sjajno. Dok odrasli uvek imaju neke kočnice, klinci su potpuno otvoreni, što je za pozorište odlično jer možete da se razmahnete s idejama - smatra Milorad.

I ŽENE VOLE BOKS

Jelena se sprema da radi novi film, a u međuvremenu je otkrila novi hobi - kik boks, u koji se toliko zaljubila da razmišlja da mu se više posveti.

- Uvek sam se rekreativno bavila nekim sportom. Kik boks mi pomaže da ostanem u fizičkoj i mentalnoj kondiciji. Toliko mi se sviđa da sam poželela čak i da se takmičim.

Kad nisu posvećeni poslu ili Divni, Jelena i Milorad najviše vole da gledaju filmove, to im je omiljena zabava, kao i da odlaze na koncerte. Obično im se ukusi poklapaju, a kad se to ne desi, dolazi do rasprava za koje oboje tvrde da su vrlo zanimljive.

- I kad se ne slažemo, to bude vrlo inspirativno, duhovito, i ponekad može da se iskoristi za dijaloge za film, jer u suprotnom nema drame i sukoba, nije zabavno. A za naše profesije idealno je da se ne slažemo. I nikad nisam razmišljao da li je dobro ili loše da reditelj i glumica budu u braku, odnosno ne znam šta bi tu moglo da bude loše. Oboje se bavimo profesijama koje ne možete da ostavite posle osam ili deset sati rada, one su stalno sa nama, to je način života. Tako i kod kuće razgovaramo, razmenjujemo mišljenja. Jelena mi je hiljadu puta dala ideje za neke stvari, što je sjajno. U našem poslu to je dobitna kombinacija. Nas je i ta kreativnost privukla jedno drugome, i spojila još više - otkriva Milorad.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading