Novak i Jelena Đoković: Sreću treba deliti

Autor:

06.10.2015 13:06

Foto:

Foto:



Deceniju ljubavi i godišnjicu braka najbolji teniser sveta i njegova supruga proslavili su u svojoj domovini, čije mališane njihova fondacija godinama pomaže, a posebno emotivan bio je susret s decom migranata

Foto: Beta

Večeras imam toliko razloga za slavlje. Ipak, najvažniji je prva godišnjica braka. Godinu dana smo u braku i 10 godina zajedno moja ljubav i ja. Starimo zajedno - ovim rečima Novak Đoković je opisao svoju sreću prilikom obeležavanja dva jubileja: decenije ljubavi i godišnjice braka sa Jelenom, u koju se zaljubio još u srednjoškolskoj klupi.
Svetski mediji sa ushićenjem izveštavaju o braku našeg tenisera, navodeći ga kao svetli primer čistog i neiskvarenog odnosa.
- Kada sam je video u venčanici kako se osmehuje dok korača ka meni, izgledala mi je kao anđeo. Svim silama sam se trudio da taj trenutak upamtim. Gledao sam u nju, njen osmeh i našu bebu. Bio je to savršen momenat - opisao je za magazin “Hello!” Nole osećanja koja su prethodila izgovoranju sudbonosnog da.

A njegova draga otkrila je da je bila neizmerno nervozna.
- Gledala sam ga kroz suze. Bila sam presrećna. Zaista sam blagoslovena što ga imam u životu. Boljeg ne bih mogla da nađem - dodala je ona.
Njihov idiličan odnos uveličalo je i rođenje sina Stefana 21. oktobra 2014. godine.
- Rodio se Stefan, naša beba anđeo. Sada smo trojac i presrećni smo! Ponosan sam na moju divnu suprugu Jelenu. Hvala vam svima na ljubavi i podršci. Volimo vas - kazao je tada novopečeni tata.

Od tog trenutka kreće Novakov novi uspon - uz snagu koju mu je donelo rođenje deteta postaje gotovo nepobediv. Mnogi veliki teniseri ustuknuli su pred njim, iznova pokušavajući da pronađu njegov kriptonit. A on, skroman kakav jeste, kaže da je tajna u ljubavi najbližih koji ga srčano bodre.

Čim je Nole osvojio US Open, porodica Đoković tradicionalno je doputovala u Beograd. Umesto da se odmaraju, nastavili su sa humanitarnim radom u okviru Fondacije “Novak Đoković”. Posle šetnje Knez Mihailovom ulicom, gde je izazvao opštu pometnju jer mnogi nisu mogli da poveruju da je sportska legenda tog trena u njihovom gradu, posetio je Unicefov dečji kutak u Beogradu. Družio se s mališanima, decom izbeglica i migranata, koji prolaze kroz našu zemlju na putu ka zapadnoj Evropi.
- Ova deca danima putuju sa svojim porodicama. Izložena su strašnim vrućinama, spavaju na otvorenom, po kiši i hladnoći. Fizički su iscrpljena i psihološki istraumatizovana. A ovakva mesta, kao ovaj dečji kutak, pružaju im možda jedino bezbedno utočište gde mogu da se odmore i igraju i dobiju psihosocijalnu podršku od strane kvalifikovanih stručnjaka - bio je jasan teniser, odnedavno i Unicefov globalni ambasador dobre volje.

Foto: Beta

Dan kasnije otvorio je treću “Drugarijadu”, kamp prijateljstva koji se na Zlatiboru održava pod pokroviteljstvom fondacije čiji je predsednik i osnivač, a koja je okupila više od 85 đaka uzrasta od sedam do deset godina. I za njih je imao mudre reči, objasnivši im da je prijateljstvo veoma značajno, te da se čovekov uspeh meri brojem njegovih prijatelja.
- Sreća nije sreća ako nemate sa kim da je podelite, a pobeda nije prava ukoliko niste uživali u igri i poštovali svoje protivnike. Zbog toga sam srećan i ponosan što i ove godine imamo priliku da ugostimo naše osnovce i da kroz igru, ovladavanje novim veštinama, kreativne radionice i izlete učimo o drugarstvu, fer-pleju i značaju zajedništva - kazao je Nole, dok je njegova supruga Jelena dodala da je ponosna na sve mališane koji su tu sa njima.

No, obaveze ovog bračnog para ni tu nisu prestale: usledila je Svečana akademija njegove Fondacije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Njoj su prisustvovali sportisti, glumci, privrednici ali i najbolji studenti Srbije. Posebno interesovanje izazvao je dolazak Borisa Bekera, koji je održao predavanje - o životu.

A najbolji teniser sveta tom prilikom je istakao koliko je ponosan na Srbiju i njenu spremnost da, iako mala, pomogne svima, što je pokazala i tokom migrantske krize.
- Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod zbog načina na koji je Srbija reagovala na aktuelnu krizu sa izbeglicama. Ona je možda jedina pokazala svoje gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom. Možda i zbog svega što smo prošli u poslednjih 30 godina, naš narod se napatio i zato je iskazao svoju empatiju. Prihvatio ih je, pričao sa njima i maksimalno se portudio da pomogne - rekao je Đoković i dodao da ga, iako se dugo bavi humanitarnim radom, ništa nije dirnulo kao poseta hotelu “Bristol”, u kome su izbeglice smeštene.
- Nikada nisam bio toliko potresen i dirnut kao tog dana. To me je emotivno veoma pogodilo - ispričao je Novak, koji se uskoro vraća svojim uobičajenim aktivnostima - treninzima.

Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 643.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading