The Frajle: Nova ljubavna priča

Autor:

21.10.2015 13:41

Foto:

Foto:



Marija Mirković, Nataša Mihajlović i Jelena i Nevena Buča snimile su spot kao uvod u novi album, koji predstavlja spoj svega što im se dešavalo ovog leta, ispunjenog mirisom mora, romansama i zvukovima Balkana

Foto: Saša Mihajlović

Četiri dame iz Novog Sada, koje su sebe nazvale “The Frajle”, svojom muzikom već godinama šire pozitivnu energiju. Marija Mirković (32), Jelena Buča (34), Nataša Mihajlović (36) i Nevena Buča (37) čine neverovatan muzički spoj: njihove numere prošarane su raznim zvukovima i osećajima na koje niko ne ostaje ravnodušan. Nedavno su završile spot za pesmu “Menjam dan”, za koju tvrde da je idealan uvod u novi album “B strana ljubavi”.
- Spot je sladak i romantičan. Šalje pravu ljubavnu poruku. Nas četiri sviramo serenadu u parkiću, ispod prozora, tako da mislim da će to biti jako lepo. Album stiže nekoliko nedelja kasnije - počinje priču Marija, a nadovezuje se Nevena.
- Kada budete čuli naš treći album, moći ćete da napravite paralelu s prethodnim i da shvatite šta nam se dešavalo svih ovih godina. Iskrene ljubavne priče pretočile smo u stihove i note. Biće drugačije, ali ostajemo verne sebi. Pesme su zrelije u odnosu na naše prethodne, zbog čega mislimo da će se dopasti i novoj publici, koja možda do sada nije slušala ove četiri frajle. Ostale smo romantične, ali smo i malo porasle.

Njihov novi stajling potvrđuje ove reči: i dalje vole modne eksperimente, šarene i razigrane kostime, ali sa dozom ozbiljnosti. Ipak, kažu da akcenat ostaje na muzici. Nove pesme biće sinestezija svega što su osećale u prethodnih nekoliko meseci.
- Moći ćete da čujete i gde smo sve putovale. Imalo smo prilično vrelo leto, u kom je bilo mora, Mediterana, zvukova iz Bosne, Makedonije... Koje god mesto da smo posetile, uzele smo poneki zvuk i utkale ga u numere. Ceo Balkan se uvukao u nas, u instrumente, i mislim da ćemo uspeti da prenesemo na slušaoce sve ono lepo što nam se događalo. Malo smo pomešale senzibilitete i verujem da je finalni proizvod zaista odličan - navodi Nataša.

Devojke su zbog poslovnih obaveza dobar deo godine provele u Zagrebu, gde su upoznale Alku Vuicu.

- Oduševljene smo njom jer je ona genije kada su tekstovi u pitanju. Ponovo radimo i sa slovenačkim muzičarem Manjifikom, koji je napisao muziku za neke pesme. Drago nam je što smo proširile krug u autorskom smislu - opisuje Jelena saradnju sa velikim imenima regionalne scene, a onda otkriva i kada su njih četiri najviše nadahnute.
- Koliko god da smo slične, svaka kreira na sopstveni način. Različite stvari nas inspirišu. Nekada pesme nastaju iz šale, kada se nađemo na probi. Upravo tako stvorile smo numeru “Fina”. A na prvom albumu smo napisale “Ich liebe dich” jer se Marija zaljubila u profesora nemačkog.
Tvrde da im ne smeta pritisak iznenadne popularnosti, naprotiv, daje im vetar u leđa da lakše i brže stvaraju.
- Uspele smo da napravimo čitav album od novembra prošle do aprila ove godine baš zahvaljujući konstantom pozitivnom pritisku i komentarima koje smo dobijale. Svi su nam govorili: “Hajde, cure, šta čekate, kada će nove pesme?”, pa smo znale da imamo za koga da pišemo i komponujemo. Nismo bile lenje - ističu uglas “The Frajle”.
Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 645.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading