Anita Roganović

Kako su se samo voleli: Najveća ljubav Žarka Lauševića bila je ona (foto)

Autor:

15.11.2023 17:02

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Druga supruga Žarka Lauševića rodila mu je ćerku Janu



Vest da je legenda domaćeg glumišta Žarko Laušević danas preminuo potresla je domaću javnost.

Doajen srpske kinematografije iza sebe je ostavio neizbrisiv trag, ali i neutešnu porodicu, suprugu Anitu Roganović, kao i decu.

Supruga Žarka Lauševića rođena je 1966. u Ljubljani, ali se 1997. preselila u Ameriku, gde je ostvarila zavidnu karijeru kao scenska šminkerka.

Vladimir Radojčić

 

Među njenim najvećim dostignućima su, između ostalog, rad na seriji „Seks i grad“ i film „Spajdermen 2“. Sarađivala je i sa velikim holivudskim zvezdama, a dobila je brojna priznanja.

Iako je imala zavidnu karijeru u Holivudu, Anita je pre nekoliko godina odlučila da se zajedno sa suprugom vrati u Srbiju.

Pročitajte Pretužno... Ovo je uzrok smrti Žarka Lauševića

Inače, Žarko i Anita upoznali su se još krajem osamdesetih na snimanju filma „Boj na Kosovu“ gde je on igrao Miloša Obilića. Anita je tada bila udata, pa Žarko nije želeo da joj ugrožava brak.

Profimedia

 

O njihovom susretu glumac je pisao u svojoj prvoj knjizi „Godina prođe, dan nikad“. Putevi su im se ponovo ukrstili u Americi.

Supruga Žarka Lauševića i glumac od tada su bili nerazdvojni. Jedno drugom su godinama bili najveća podrška, a kao kruna ljubavi stigla je ćerka Jana.

Komentari. (0)

Loading