Aleksej Bjelogrlić

Moderan vojnik: U ovom izdanju ga još nismo videli

Autor:

08.10.2022 20:00

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Izgled Alekseja Bjelogrlića iznenadio sveIzgled mladog glumca Alekseja Bjelogrlića na fotografiji koju je nedavno objavio na svom Instagram profilu iznenadila je sve. Naime, on je na slici obučen u vojničku uniformu, sa cigaretom, u šumi, što podseća na vojnike koje su se borili na frontovima za vreme velikih ratova i buna, braneći svoju zemlju. Na fotografijama se mogu videti i druge kolege glumci, jer Aleksej verovatno snima novi projekat koji za priču ima određenu istorijsku podlogu u vidu nekog boja ili bitke. Iako mlad, Alekseja je publika imala prilike da gleda u nekoliko domaćih televizijskih ostvarenja, koja su imala veliku gledanost i odziv kod publike, kao što su: "Senke nad Balkanom 2" u kojoj je tumačio lik Stanislava.

Instagram screenshot @bjelogrlicaleksej

 

 

Pročitajte Ovaj plavušan u Mandinom zagrljaju danas je najveći srcelomac i ima slavnog oca! Možete li pogoditi o kome se radi?

 

Pored pomenute uloge, Aleksej je igrao malog Tirketa u filmu "Montevideo, Bog te video", dok je epizodne uloge imao u serijama "Žigosani u reketu" i "Južni vetar". Publiku očekuje novi projekat u kojem će mladog glumca koji polako, ali sigurno gradi svoju karijeru gledati u novoj ulozi. Aleksej je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, a osim što je imao prilike da glumi u domaćim serijama, dobio je priliku da zaigra u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Široka zemlja" Artura Šniclera.

Mladi glumac se prvi put na malim ekranima, pojavio kao dečak, sada već davne 2010. godine u filmu Dragana Bjelogrlića "Montevideo" u kojem je u prvom delu igrao dečaka Tirketa, dok je u drugom delu tumačio lik desetogodišnjeg fudbalera. Pre nego što je upisao fakultet, imao je priliku da zaigra na daskama koje život znače, kada je stao na scenu Narodnog pozorišta u komadu "Dobro pamtim sve", kojeg je režirao Dragan Bjelogrlić povodom 70 godina fudbalskog kluba Partizan. U pomenutom komadu je igrao rame uz rame sa velikanima srpskog glumišta kao što su: Predrag Ejdus, Nenad Jezdić i Nada Šargin.

Nebojša Babić

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading