Metju Peri

Teška borba poznatog glumca protiv poroka

Autor:

21.09.2022 19:30

Foto:

Foto:

Glumac Metju Peri: borba sa alkoholizmom uspela je da promeni lik poznatog ČendleraGlumac Metju Peri: jedan od omiljenih likova serije "Prijatelji", koji je svojim humorom i situacijama u kojima se nalazio uspevao da zasmeje ceo svet, već neko vreme ne liči na starog, nasmejanog Čendlera Binga. Naime, poznati glumac je već krajem snimanja jedne od najpopularnijih serija svih vremena, koja je obeležila jedno vreme i koje gledaju generacije koje u to vreme nisu bile ni rođene, priznao da se bori sa zavisnošću od alkoholizma. Sredinom 2021. godine, ekipa glumaca iz serije se okupila povodom specijalne emisije, nakon koje se najviše pričalo o tome kako Metju Peri izgleda i kako se ponaša. Nedugo nakon ovog susreta, glumac je viđen na ulicama u neprepoznatljivom izdanju.

Instagram screenshot @mathew_chandler

 

 

Pročitajte Čendler se oporavio: Metju Peri ima novu devojku

 

Kako prenose domaći mediji, njega su tom prilikom uslikali dok je šetao ulicama Los Anđelesa dok je išao po kafu. Na sebi je nosio široku majicu, ali ono što je bilo vidljivo su bili njegova telesna težina i oteklo lice. Prošlo je više od dvadeset godina kako je emitovana serija "Prijatelji", uled čega su se svi glumci promenili, ali je promena osim u njegovom izgledu, bila primetna i u tome što je tokom snimanja delovao pogubljeno i dezorijentisano. U jednom od intervjua prilikom snimanja specijalne emisije povodom ponovnog okupljanja, Čendler je zamuckivao i često pričao nerazgovetno. Što je glumac kasnije objasnio i pravdao da je tog dana imao operaciju zuba.

profimedia

 

 

Metju je krajem 90-ih godina bio u problemima sa alkoholizmom, a kako bi ublažio probleme sa alkoholom, počeo je da koristi lek vikodin koji izaziva zavisnost. Nakon nesreće koju je doživeo 1997. godine kada je vozio skuter za vodu, počeo je da uzima lekove pod nadzorom lekara i prijavio se u kliniku koja pomaže alkoholičarima i zavisnicima od lekova. Godine 2000. je primljen u bolnicu zbog pankreatitisa koji je nastao kao posledica uzimanja lekova. U tom periodu je izgubio 10 kilograsma, što je imalo odraza na njegove uloge. 

Poznati glumac, koji je osvojio publiku svojim osmehom i harizmom, izjavio je da se ne seća detalja tokom tri godine snimanja, jer je tada bio "malo izvan sebe". Kako je izjavio svojevremeno za BBC: "Odgovor bi bio da se ne sećam tri godine snimanja, tako da u obzir ne dolazi ni jedna  od epizoda snimljenih u tom periodu. Bio sam malo izvan sebe između treće i šeste sezone."

Instagram screenshot @mathew_chandler

 

 

Nastavljajući da je zavisnost iza njega i da je taj težak period prebrodio. Kako je prošle godine raskinuo veridbu sa svojom izabranicom Moli Harvic, retko se pojavljuje u javnosti. Poznati umetnik trenutno radi na svojoj knjizi "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar" koja bi trebala da sadrži sve zanimljivosti iz privatnog i poslovnog života. Kako je Metju svojevremeno izjavio, prilikom najave svojih memoara: "Toliko je toga napisano o mojoj prošlosti. Mislio sam da je vreme da ljudi čuju moju stranu priče. Preživeo sam da ispričam priču, iako se ponekad činilo da to tako neće biti i sve je ovde."

Izdavač knjige Flatiron Books, otkrio je u oktobru 2021. godine da su potpisali ugovor sa poznatim glumcem o pisanju njegovih memoara. Kako je prenela izdavačka kuća Foks njuz: "U knjizi Peri vodi čitaoce iza kulisa i na scenu najuspešnijeg sitkoma svih vremena, dok govori o svojoj privatnoj borbi sa zavisnošću."

Instagram screenshot @mathew_chandler

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading