Ivana Peters

Velika drama: Nepoznati detalji borbe za potomstvo

Autor:

20.09.2022 14:00

Foto:

Foto:

Pevačica Ivana Peters: u intervjuu za magazin Gloria 2005. godina govorila je o zdravstvenim problemima, ali i saznanju da će se ostvariti kao majka



Nepuna dva meseca pošto se udala za bivšeg muzičara Aleksandra Petersa, poznata pevačica je uspela da ostvari san i ostane u drugom stanju uprkos problemima koje je tokom proteklih godina imala s reproduktivnim organima. Kad su joj pre godinu i dva meseca lekari, po odstranjivanju jajnika, preporučili da što pre ostane u drugom stanju, Ivana Pavlović, atraktivna pevačica grupe Negativ, bila je veoma izričita u stavu da se takve stvari ne planiraju:

"Po njima, trudnoća i potomstvo su rešenje za većinu ženskih problema, ali ja to ne mogu da planiram. Ne zbog karijere, već zbog toga što to, jednostavno, mora da se desi" - rekla je Ivana prošlog oktobra, oporavljajući se od hirurške intervencije uz pikado s drugarima iz benda, u lokalnom kafiću. Međutim, teško da je i sama slutila da će se to dogoditi, i to relativno brzo. Za nju dete nije bilo potomstvo, dugoročni plan ili životna ambicija, već rezultat ljubavi između muškarca i žene, a upravo takva ljubav je već postojala u njenom životu. Prethodnih godina Ivana je tri puta operisana zbog ciste na jajniku, pa je na kraju konzilijum ugledne beogradske klinike zaključio kako je najbolje odstraniti organ da se stanje ne bi dodatno zakomplikovalo. Za to rešenje su se odlučili zbog toga što, u slučaju da sve bude po planu, ne bi imalo posledice na Ivanin život i eventualno potomstvo.

Arhiva Gloria

 

 

Godinu dana kasnije Ivana Pavlović se udala za Aleksandra Petersa, nekadašnjeg muzičara u grupi Sanšajn, a osmesi na njihovim licima tokom svečane ceremonije u crkvi i sali kluba Koling potvrdili su da je brak bio jedini moguć ishod njihove snažne i trajne emotivne veze: Ivana je blistala. Tajni sastojci njene konačne sreće i ostvarenja najvažnijih životnih želja sami su se pomešali i razrešenje se pred njom ukazalo kristalno jasno.

Novi život

Iako je ova pevačica gromkog glasa i eksplozivnog scenskog nastupa u muzici zaobišla sve utabane staze i prokrčila put do uspeha tamo gde su drugi mislili da ga nema, njene intimne ambicije nisu pratile ovaj bunt. Dok je snimala album Tango, najvažnije joj je bilo da se njena pesma probije što dalje, ali ni tad nije krila da od života očekuje i drugu, mnogo topliju stranu. "Duboko u sebi nosim veoma snažnu viziju porodičnog života. Želim da imam ljubav i dom. Želim da se moje ambicije jednog dana presele na decu koja će odrastati uz mene" - priznala je Ivana. Svoje intimne planove Ivana je, kao i profesionalne, bez mnogo okolišanja sprovela u delo. Čim se venčala s čovekom koga voli, odlučila je da postane majka. Zbog komplikacija koje je imala ranijih godina, opredelila se za sigurniji metod: uz pretrage, preporuke i savete lekara koji su bili upućeni u njen slučaj, dogovorila se sa suprugom za in vitro začeće. I prvi korak je završen. Ivana je trudna.

Arhiva Gloria

 

 

Osim zadovoljstva zbog dolazećeg majčinstva, kojim isijava svaka njena reč, popularna pevačica se poslednjih dana odlično oseća zbog još jedne stvari: iz predostrožnosti, lekarski tim koji vodi njenu trudnoću izričito je naredio svima oko nje, prvenstveno suprugu Aleksandru, da joj pomažu, paze je i obožavaju, najviše u prva i poslednja dva meseca trudnoće. Iako je to značilo da godinu dana nema svirki, momci iz Negativ nisu se nimalo razočarali, jer je Ivanin osmeh ovih dana blistaviji i spektakularniji od svih koncertnih scena, razglasa i svetlosnih efekata. Ipak, to ne znači zastoj u usponu popularnog benda: muzičari su već napravili raspored aktivnosti, pa će Ivana narednih meseci biti zadužena samo da piše tekstove za buduće hitove, koje će, verovatno, njeno dete prvo imati priliku da čuje.

Arhiva Gloria

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading