Sergej Trifunović

Fotografija koja je napravila buru na Instagramu: Ko je sad Frida Kalo

Autor:

10.08.2022 13:15

Foto:

Foto:

Izgled Sergeja Trifunovića: pozorišni kostim ili još jedna šala od strane glumca



Izgled Sergeja Trifunovića, svojom kreativnošu iznenadio pratioce na društvenoj mreži. Poznati srpski televizijski, filmski i pozorišni glumac potiče iz glumačke porodice kojoj pripadaju njegov mlađi brat Branislav Trifunović i otac Tomislav Trifunović koji su takođe glumci. Kao mali, usled prirode očevog posla često je menjao mesto prebivališta, pa je tako živeo u Mostaru, Užicu, Kruševcu i Beogradu, gde je upisao Fakultet dramskih umetnosti 1990. godine u klasi profesora dr. Vladimira Jevtovića, zajendo sa Natašom Ninković, Vojinom Ćetkovićem, Nebojšom Glogovcem i Nelom Mihajlović. Da bi 2009. godine postao asistent svom profesoru na Fakultetu dramskih umetnosti.

Instagram screenshot @whistler_dick

 

 

Pročitajte Slab na batak: Kako Sergej Trifunović troši noći

 

Na velikom platnu se prvi put pojavio u filmu “Tuđa Amerika” 1995. godine, a proslavio se ulogama u filmovima: “Ubistvo s predumišljajem”, “Stršljen”, “Spasitelj”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Karaula”, kao i u seriji “Crni Gruja”.Većina njegovih uloga bila je vezana za stanje koje se događalo u tom trenutku u državi, glumeći vojnike srpske, albanske i bosanke nacionalnosti, kojima je gradio svoju glumačku karijeru. U američko-srpskom filmu “Spasitelj” reditelja Predraga Antonijevića, glumio je rame uz rame sa poznatim holivudskim glumcem Denisom Kvejdom, u kojem je tumačio lik surovog vojnika Gorana. Poznavanje engleskog jezika i prethodne uloge, donele su jednu ljubavnu priču, kada igra glavnu mušku ulogu u francuskoj drami “Ljubavnici” Žan Žaka Bara, u kojoj tumači lik Dragana, ilegalnog emigranta iz Jugoslavije koji je zaljubljen u francuskinju i kome preti deportacija.

Instagram screenshot @whistler_dick

 

 

Široj javnosti postao je poznat ulogama u domaćim filmovima “Munje” i “Kad porastem biću kengur”, kao i u seriji “Crni Gruja”. Početkom 2000-ih poznati glumac je ujedno gradio svoju karijeru u Americi, igrajući glavne i sporedne uloge u filmovima kao što su: “Ljubav”, “Sledeće”, “Srpski ožiljci”, kao i u seriji “Spavači”. Noviji projekti na kojima je popularni glumac bio angažovan u televizijskim serijama su “Dinastija” i “Vreme zla”.

Sergej Trifunović je poznat i kao neko ko je angažovan u politici, pa je tako od 1990. godine učestvovao protiv režima Slobodana Miloševića, a 2019. godine posle višedecenijskog društvenog i političkog aktivizma je došao na mesto Saše Jankovića i postao predsednik Pokreta slobodnih građana. On je nedavno na svom Instagram profilu podelio neobičnu sliku na kojoj je obučen kao poznata meksička slikarka Frida Kalo, izazivajući buru komentara. Da li je poznati glumac hteo da se našali ili je u pitanju nova uloga, ostaje da se vidi.

Instagram screenshot @whistler_dick

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading