Danilo Anđušić

Dan za pamćenje: Uradili su ono što je malo ko očekivao

Autor:

31.07.2022 17:30

Foto:

Foto:

Krštenje Uroša Anđušića: proslava u krugu porodice i prijatelja



Krštenje Uroša Anđušića: proslava u društvu prijatelja i porodice. Poznati srpski košarkaš Danilo Anđušić, koji je svoje prve košarkaše korake načinio sa 15 godina u omladinskoj školi Hemofarma, sa kojom je i potpisao svoj prvi seniorski ugovor. U septembru 2011. godine je potprisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, koji je ubrzo nakon toga, decembra 2012. godine raskinuo jer nije bio zadovoljan statusom u timu i minutažom u igri. U sezoni 2011/2012 sa Partizanom osvaja nacionalno prvenstvo, kao i Kup Radivoja Koraća u čijem je finalu bio najkorisniji igrač. Godinama je menjao klubove, igrajući u španskom Valjadolidu i Bilbau. Igrao je i za poljski klub Anvil Vloclavek. U septembru 2019. godine potpisao je ugovor sa francuskim Buržom gde je proveo dve sezone, a tokom druge je bio najbolji strelac Pro A lige, a uvršten je i u idealnu petorku sezone. Nakon dve godine, potpisuje ugovor sa klubom Monako, a 2022. godine se vraća u okrilje košarkaškog kluba Partizan.

Instagram screenshot @daniloandjusic

 

 

Pročitajte Drži ga čvrsto u ruci: ljubavni zanos u tropskom raju

 

U mlađim reprezentativnim kategorijama osvojio je zlato na Evropskim prvenstvima 2007. i 2009. godine, dok je sa seniorima nastupao na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji. Mladi košarkaš je od 2015. godina je u braku  sa prvakinjom u streljaštvu Ivanom Maksimović sa koji ima dva sina. Stariji sin Filip ima tri godine, a mlađi Uroš je rođen 2021. godine, a poznati sportski par je lepo letnje vreme iskoristio da obeleži svečani čin krštenja koji je upriličen u Hramu Svetog Save na Vračaru, a obredu su prisustvovali porodica i kumovi, nakon čega je usledila proslava u jednom od prelepih etno restorana na kojima je nastavljena proslava uz mnogobrojne prijatelje i rodbinu, dečije pesme i đuskanje. Ivana je za tu priliku ponela lepu, elegantnu belu haljinu sa šljokicama, dok roditelji i sve prisutne zvanice nisu skidali osmeh sa lica. Uživajući uz ritmove pesama, igrajući.

 

Instagram screenshot @daniloandjusic

 

 

Njihova ljubavna priča je počela jednom večerom i na kojoj ih je upoznao zajednički prijatelj, na inicijativu košarkaša, kojem se Ivana već neko vreme dopadala, a ubrzo nakon toga je shvatio da je ona žena sa kojom želi da provede ostatak svog života, kako je svojevremeno izjavio mladi košarkaš. Mlada je na venčanju imala samo jedan uslov i želju, a to je da "ne budu razdvojeni više od dve nedelje", jer su na samom početku svoje veze znali da budu razdvojeni i po mesec dana, ali su uvek znali kada će se videti i gde, pa ih je to držalo, kako je izjavila Ivana svojevremeno. A danas, nakon sedam godina, od izgovorenog sudbonosnog "da" na romantičnoj ceremoniji održanoj na grčkom ostrvu Santorini, 2015. godine, važe za skladan bračni par, koji je svoju ljubav krunisao sa dvoje naslednika, a osmeh na njihovom licu govori da su i danas zaljubljeni kao i prvog dana.

 

Instagram screenshot @daniloandjusic

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading