Slava bez Isidore - Atmosfera u domu Pajkića bez nje nije ista

Autor:

20.01.2021 19:00

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Dalibor Danilović, Instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Dalibor Danilović, InstagramMeđu brojnim vernicima koji danas slave Svetog Jovana, nalazi se i porodica Pajkić. Po prvi put, slavska atmosfera u njihovom domu je drugačija, a sve je mirnije i tiše. Vila, Lav i Nebojša su, bez drugih gostiju, obeležili krsnu slavu.

Putem društvenih mreža, Lav je poželeo srećnu slavu svima koji je slave:

– Braćo i sestre, srećna slava svima koji slave Sv. Jovana Krstitelja! Veliki pozdrav od porodice Pajkić – napisao je na svom “Instagramu”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lav Grigorije Pajkic (@lavpajkic)

Književnica Isidora Bjelica preminula je prošle godine, posle osam godina duge borbe sa kancerom. (Pročitaj: Poslednje zbogom za Isidoru Bjelicu, ovo je dan kada se opraštamo od nje)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lav Grigorije Pajkic (@lavpajkic)

Bez Isidore ništa nije isto

Krajem prošle godine, na Isidorin rođendan, Lav se prisetio lepih stvari koje su obeležile njegovo detinjstvo i odrastanje. (Pročitaj: Oduševljava nas glumom, ali otkriva da Akademiju nije upisao iz prvog pokušaja)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lav Grigorije Pajkic (@lavpajkic)

– Mi nikada nismo bili porodica koja slavi rođendane u velikom stilu. Naš ritual je bio da slavljenika, ko god to bio od nas četvoro, ostalo troje izvede na večeru. Isidora i ja negovali smo tradiciju da jedno drugom poklonimo ono što najviše volimo: ona meni kravatu, ja njoj parfem “Chanel 5” koji je bio njen zaštitni znak.  Eto, i danas, a kad ovo kažem zvuči kao da je beskrajno mnogo vremena prošlo od njenog odlaska, često neko od nas prsne po kući nekoliko kapi omiljenog parfema. Onda nam se čini da je tu negde, samo što se ne pojavi. U stanu i dalje sve podseća na nju. Sve je na svom mestu, onako kako je ostavila. Svaka od tih stvari ima svoju istoriju, za svaku nas vežu uspomene. U šta god da pogledamo, eto povoda za razgovor o njoj – izjavio je ranije Lav za "Hello!".

Majčin rođendan je i za Vilu još uvek veoma važan. (Pročitaj: Intervju Isidore Bjelice koji ćemo zauvek pamtiti: Duša ode kad ima dogovor s Bogom)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @vilapajkic

Lana Dedić

Autor