Poslednje zbogom za Isidoru Bjelicu, ovo je dan kada se opraštamo od nje

Posle osam godina duge borbe sa kancerom, srpska književnica Isidora Bjelica preminula je u sredu veče u teškim mukama.

Ona je, kako navode mediji, poslednjih dana života bila priključena na veštačko disanje i bilo je pitanje trenutka kada će njeno izmučeno telo izgubiti borbu.


Sin pokojne književnice Lav Grigorije Pajkić je rekao da će sahrana njegove mame biti u najužem krugu porodice i prijatelja.

– Znam da je veliki broj ljudi voleo moju mamu, ali s obzirom na stanje u državi i pandemiju koronavirusa, okupiće se samo članovi porodice, a svi oni koji budu želeli da obiđu njeno grobno mesto, mogu to da urade i kasnije. Moramo da vodimo računa da se niko ne zarazi – rekao je Lav za “Alo!”.

Bjelica se i sama molila bogu da je, kako je rekla, uzme u njegovo Carstvo, jer nije osećala da može da nastavi život u mukama koje je trpela zbog kancera.

Srpska književnica danas će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

Lav Pajkić izneo je detalje o sahrani majke Isidore Bjelice, koja je preminula posle borbe sa dugom bolešću. On se svima obratio na Instagramu.

– Dragi prijatelji, ovim putem vas obaveštavam da će se komemoracija mojoj majci Isidori Bjelici – Pajkić održati u maloj sali Sava Centra u subotu u 12 časova. Opelo će se održati istog dana na Novom groblju s početkom u 15.45 časova, nakon čeega je kremacija u 16.15 časova – obavestio je Lav pratioce na Instagramu.

Autor: Gloria.rs
Foto: Marko Krunić/Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi