Niski udarci sa dvora ili je Megan Markl stvarno zlo?

Autor:

03.03.2021 11:26

Foto:

Foto:Iako je javnost sve vreme pripremljena na ekskluzivnu emisiju Opre Vinfri, čiji će gosti biti Megan Markl i princa Hari, nema joj predaha do 7. marta. Svakodnevno se dešavaju novi zapleti u priči o raskolu između ovog para i kraljevskog gnezda Bakingemske palate. Od kada su izleteli iz sigurnosti kraljevskog doma i naručja kraljice Elizabete i otisnuli se u svet (SAD) ne bi li se rešili briga i pronašli malo mira za svoje poslove, ništa više nije isto, a kamoli mirno. Otrovne strelice odašilju se sa obe strane tabora, a po svemu sudeći taktički potezi i proračunato curenje informacija nisu strani ni jednoj od zaraćenih strana.

Pročitajte i Princ Hari otvoreno o boravku na dvoru: Bilo nam je neverovatno teško, ali barem smo imali jedno drugo!

Vojvoda od Saseksa u razgovoru sa Džejmsom Kordenom u njegovom  Late late show-u, ispričao je o tome kako se nije jednostavno otišao sa dvora, već odstupio od dužnosti, i naglasio da ne postoji nešto takvo kao definitivan raskid sa monarhijom. Ali je na koncu, uzrok njegovog odstupanja bila sveukupna toksična atmosfera u britansko štampi koja mu je stvarala mentalne pritiske

 Kao što su mnogi mogli da primete, stvoreno je zaista teško okruženje. Svi znamo kakva može da bude britanska štampa. I to je uništilo moje mentalno zdravlje. Govorio sam sebi, ovo je otrovno!

Pored toga ,,izlazak” iz kraljevske dinastije bračni par pravdao time što žele da postanu finansijski nezavisni i da sinu obezbede širi dijapazon prilika u budućnosti koje stiče boravkom na dve adrese, u Sjedinjenim državama i Velikoj Britaniji.

Pročitajte i Princ Hari priznao zašto je napustio kraljevsku porodicu: To je uništilo moje mentalno zdravlje, bilo je otrovno!

Dominic-Lipinski-WPA-PoolGetty-Images guliver

Ali da neće sve ići tako glatko, bilo je jasno u danima koji su usledili.

Skoro se u javnosti spekulisalo o navodnim odavno skovanim planovima Megan da se ušunja na dvor, a ovaj put je stigla jedna mnogo ozbiljnija optužba na vojvotkinjin račun.

Naime, Times prenosi svedočenje starijeg člana osoblja palate, tačnije sekretara komunikacija Dzejsona Knaufa, koji je radio za Megan i Harija. On tvrdi da je 2018. godine video kako je Megan oterala dva lična asistenta iz svoje kuće nakon što je bila nasilna prema njima i narušila samopouzdanje trećeg člana osoblja. Knauf je dodao i da je radio sve kako bi zaštitio osoblje Bakingemske palate. Navod no su morali da trpe nepodnošljivu Megan i zbog nje su često završavali u suzama, a Hari ga je molio da optužbe ne iznosi u javnost.

Zvanični predstavnik Megan i Hari žestoko je odbacio takve tvrdnje rekavši da su proračunate i da je to sve deo kampanje blaćenja koja se temelji na zavaravajućim i štetnim dezinformacijama. I njihovi su advokati za Times izjavili da Bakingemska palata koristi potpuno lažne informacije pre najavljenog intervjua s Oprom Vinfri.

Pročitajte i Potez koji bi Hariju i Megan mogao da zatvori vrata Bakingemske palate?

Foto: Sean GallupGetty Images via Guliver

- Nazovimo to onime što i jeste: proračunata kampanja koja se temelji na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama. Razočarani smo zbog klevetanja vojvotkinje od Saseksa u medijima. Nije slučajnost da su se nekoliko godina stare optužbe sada pojavile, neposredno pre iskrenog intervjua u kojima će Megan i Hari otkriti detalje svog života tokom poslednjih nekoliko godina -  zaključio je njihov advokat.

Kako saznajemo ovi napadi jako su rastužili Megan Markl, jer je, navodno, ona neko ko je bio meta nasilja i ko je duboko posvećen pružanju podrške onima koji su pretrpeli traume i doživeli bol.