Napustio nas je Tomi Devito - Nažalost, popularni pevač izgubio je najvažniju bitku!

Autor:

24.09.2020 12:20

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:guliver/getty, instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:guliver/getty, instagramPoznati američki muzičar Tomi Devito, osnivač i gitarista pop grupe 'Four seasons', preminuo je u ponedeljak uveče u Las Vegasu u 93. godini od posledica korona virusa.

Njegovu smrt potvrdili su preostala dva člana popularne grupe Frenki Vali i Bob Gaudo - Nedostajaćeš svima koji su te voleli! - Poručili su oni. Devito je 1956 sa Valijem počeo da nastupa, a četiri godine kasnije osnovali su 'Four Seasons' zajedno sa Gaudom i Nikom Masijem. Tokom dugog niza godina u kojim je grupa nastupala napravljeni su brojne popularne numere, a samo neke od njih su 'Oh what a night', 'Sherry', 'Big girls dont cry' i 'Walk like a man'.

Preminuo Ronald Bel, autor čuvenog hita ‘Celebration’!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ritchie Ghost (@doo_woprocksoulster) on Sep 24, 2020 at 1:40am PDT

Devito, vodeći gitarista grupe i jedan od osnivača odlučio je da se iznenada povuče 1970. godine, jer kako je istakao, bio je umoran od putovanja koja su vrlo česta u tom poslu. 'Four Seasons' grupa bila je jedna od najuspešnijih 'doo-wop' grupa 60-ih godina prošlog veka a njihova priča inspirisala je mjuzikl koji je kasnije osvojio nagradu 'Jersey Boys'.

Nakon što su se 60-ih probili pop hitovi, imali su neuspešan izlet u psihodelični pop, posle čega su se okrenuli mešavini popa i bluza inspirisanog gradom Detrojitom, takozvani 'Motown sound' - na pomenutom zvuku Vali je razvio veoma uspešnu solo karijeru.

It is with great sadness that we report that Tommy DeVito, a founding member of The Four Seasons, has passed.

We send...

Posted by Frankie Valli on Уторак, 22. септембар 2020.

Devito je takođe član prestižne kuće slavnih 'Rock and Roll-a', a popularni bend tragično preminulog muzičara takođe je uvršten u kuću slavnih 1990. godine. 

Iznenadna smrt u Holivudu, preminuo Čedvik Bosman!