Podrška poznatih: Sergej i Bane Trifunović na otvaranju izložbe posvećene prodavcima časopisa "Liceulice"

Autor:

15.09.2017 12:11

Foto:

Foto:



Juče od 20 časova u Uličnoj galeriji, koja se nalazi u Čavketovom prolazu kod Bezistana, otvorena je  izložba posvećena prodavcima časopisa "Liceulice" koji iz godine u godinu vredno, hrabro i širokog srca osvajaju nove ulice.

Izložba je deo kampanje agencije Havas Adriatic, a osmišljena u okviru projekta #kampanjanadar.

Magazin "Liceulice" izlazi jednom u dva meseca, a distribuira se kao ulične novine kroz organizovanu mrežu prodavaca koju čine pripadnici najmarginalizovanijih grupa građana (mladi ljudi koji žive i/ili rade na ulici, osobe sa smetnjama u razvoju, beskućnici, samohrane majke, osobe sa invaliditetom).

"Liceulice" košta 150 dinara, a polovina ostvarenih prihoda od prodaje ostaje prodavcima, dok se preostala sredstva koriste za dalji razvoj projekta, dodatni rad na integraciji prodavca i druge različite inkluzivne programe pod istim imenom.

Magazin "Liceulice" (uz veb portal, društvene mreže i druga izdanja) uspeo je da se profiliše kao jedinstvena medijska platforma u celom regionu, namenjena afirmaciji aktivizma i promociji vrednosti građanskog društva. Podršku magazinu daju i njegovi stvaraoci, pripremajući, pišući, ilustrujući i reklamirajući svoj magazin dobrovoljnim, neplaćenim radom.

Ovu neobičnu izložbu posetile su poznate ličnosti iz sveta kulture i na taj način pružile podrške časopisu koji se već neko bori da opstane na medijskom nebu Srbije.

Maja Gašić

Autor