Zimske čarolije Kejt Midlton: Trudna vojvotkinja od Kembridža nema vremena za odmor

Autor:

28.02.2018 12:05

Foto:

Foto:



Iako treba da se porodi za tri meseca, vojvotkinja Ketrin od Kembridža puna je elana. Stoga je četvorodnevnu posetu skandinavskim zemljama, prepunu obaveza i protokolarnih susreta, odradila s lakoćom.

Norveški princ Hakon i princeza Mete-Marit odveli su ih na izlet na Holmenkolen

Štaviše, sa suprugom, princom Vilijamom, istinski je uživala u pravoj zimi: u Stokholmu je s malim hokejašima isprobavala kako se pravilno ispucava pak, a u Oslu se družila s klincima na snegu i razgledala skijaške skakaonice.

U snegom zavejani Oslo Ketrin i Vilijam stigli su privatnim avionom

Stižu rode: Bebi-bum od Beograda do Holivuda

Kako je britanski par u poslednje vreme veoma angažovan na poboljšanju mentalnog zdravlja dece i mladih, to je bila tema i njihove posete Švedskoj i Norveškoj - gde su skupili brojna pozitivna iskustva. U svom govoru na svečanoj večeri u Stokholmu princ Vilijam je jasno dao do znanja da je impresioniran opuštenim švedskim pristupom odgoju.

Klinci na skijalištu sami pripremaju ručak - što je istinski impresioniralo vojvotkinju

- Ovde smo naučili lekciju koju ćemo sa zadovoljstvom primeniti kod kuće - da deca moraju da borave što više na otvorenom bez obzira na to kakvo je vreme. To je dobro i za njihov fizički razvoj i za mentalno zdravlje - rekao je Vilijam.

Za susret sa švedskom princezom Viktorijom Kejt Midlton je obukla kaput Katerin Voker

Engleskom princu i njegovoj supruzi u Stokholmu su domaćini bili princeza Viktorija i princ Danijel, a susreli su se i s poznatim švedskim glumcima. Stelan Skarsgard i Alisija Vikander bili su, naime, među zvanicama na svečanoj večeri u rezidenciji britanskog ambasadora Dejvida Kernsa. Alisija Vikander pohvalila se posle da je s princom Vilijamom komentarisala Netflixovu seriju ‘Kruna’ (o vladavini njegove bake Elizabete II), te da je on njoj poverio kako obožava TV seriju ‘Igra prestola’.

Kejt Midlton: Zelena haljina o kojoj bruji ceo svet (foto)

Vojvotkinja i Dejvid Kerns, britanski ambasador u Stokholmu

Nakon dva dana boravka u Švedskoj britanski prinčevski par uputio se u Oslo, gde ih je osim norveškog princa Hakona i princeze Mete-Marit, dočekao veliki sneg. A kako je doživljaj snežne beline lepši u planinama nego u gradu, domaćini su ih odveli na Holmenkolen, poznat po legendarnoj skijaškoj skakaonici.