Sudbinska godina: Ana Ivanović rekla zbogom tenisu

Autor:

28.12.2016 19:13

Foto:

Foto:



Od kako je juče Ana Ivanović najavila da ima nešto jako važno da saopšti, Srbija je sa nestrpljenjem iščekivala ono što će videti na njenom Fejsbuk profilu.

– Dragi moji prijatelji  i pristalice, molim vas, posetite moju Fejsbuk stranicu u 19.00, na kojoj ću podeliti nešto važno sa vama – napisala je Ana juče.

Od tog momenta nisu prestajala nagađanja o kakvim novostima se  radi, a većina Aninih obožavalaca nadala se da će lepa teniserka saopštiti da je drugom stanju.

Ana je, kao i što je obećala, tačno u 19 h podelila svoju veliku novost sa svetom. Naime,  trenutno 63. teniserka na svetu odlučila je da kaže zbogom belom sportu.

- Zdravo dragi fanovi. Želim sa vama na Fejsbuku da podelim jednu vest, jer smatram da vi zaslužujete da čujete prvi. O tenisu sanjam kada sam bila petogodišnja devojčica. Od osvajanja Rolan Garosa 2008. godine, osvojia sam i odigrala bezbroj mečeva, tako da to zapravo i nije loše za jednu devojku koja dolazi iz Srbije.  Svaki sportista zna da postoji momenat kada mora da se oprosti od profesionalnog sporta.  Obzirom na povrede i formu u kojoj se nalazim više ne mogu da pružim maksimum pa sam odlučila završim profesionalnu karijeru. Biću ambasador sporta i baviću se modom i lepotom i ko zna šta me još čeka...- rekla je Ana zagonetno.

Ivanovićeva je u karijeri osvojila 15 titula, a 2008.  godine je osvojila Rolan Garos.

Ana je nedavno za Blic  pričala o odricanjima  kroz koje su njeni najbliži prošli kako bi ona ostvarila svoje snove i postala uspešna teniserka.

– Moja mama je prestala da radi da bi me pratila na turnirima. Moj brat je tada bio mali, i ostajao je kod kuće sam. Teško mi je da pričam o tome jer postajem emotivna. Nismo znali u šta smo se upustili, ali na moju sreću našli smo put. Trudim se da im svakog dana vraćam za tu žrtvu.

Za Anu je 2016. godina sudbinska, osim što je završila tenisku karijeru,  izgovorila je "da" nemačkom fudbaleru Bastijanu Švajnštajgeru.

 

Komentari. (0)

Loading