Novak u polufinalu US opena: Bilo je teško, uslovi su zaista neverovatni

Autor:

06.09.2018 09:25

Foto:

Foto:



Nakon plasmana u polufinale US Opena najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da bilo veoma teško, i da su uslovi za igru u Njujorku zaista bili neverovatni.

-Sve čestitke Džonu, još jednom je pokazao da je izuzetan borac. Odigrao je neverovatan turnir, prvo četvrtfinale Gren slema posle onakve pobede protiv Rodžera. I danas su nam velike probleme zadavali teški uslovi i visoka vlažnost vazduha. Uspeo sam i ovog puta da ih nadjačam i slavim - rekao je Novak.

Đoković je savladao Australijanca Džona Milmana rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:4)

Najbolji srpski teniser nije dozvolio Milmanu da se razigra kao protiv Švajcarca Rodžera Federera u osmini finala, kada je napravio iznenađenje turnira.

Džon Mekinro: Nadal se hrani vrućinom, Novak je najugroženiji

Kao i prethodnih dana velika vrućina i vlaga zadavale su mnogo problema igračima na terenu.

-Borio sam se pre svega sa znojem i trudio sam se da pronađem način da dobijem ovaj meč. Bilo je veoma teško, uslovi su zaista bili neverovatni - rekao je Novak.

U drugom setu, pri rezultatu 2:2, Milman je morao da napusti teren.

-Izvinio mi se na mreži, rekao je da se mnogo preznojio i da mora da izađe van stadiona da se presvuče - objanio je Đoković.

Martina Navratilova o Novaku: On je tako dobar momak, publika nije poštena prema njemu

Najbolji srpski teniser zahvaliio se publici u Njujorku, koja je uprkos teškim vremenskim uslovima, ali i tome da je meč završen nekoliko minuta pre ponoći, bodrila njega i Australijanca.

Srpskom asu ovo je 11. uzastopno polufinale u Njujorku, gde će igrati protiv Japanca Keja Nišikorija, koji je prethodno savladao Hrvata Marina Čilića 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 6:4.

Mališan do suza nasmejao Novaka Đokovića: Kad kralj imitacija dobije konkurenciju (video)

Nišikori je pre četiri godine pobedio Đokovića u polufinalu, ali je posle toga izgubio 13 puta uzastopno za trenutni skor 14-2.

Polufinalni dueli igraju se u petak.