Monika Levinski, dve decenije nakon seksualnog skandala sa Bilom Klintonom: Ne stidim se onoga što jesam

Autor:

20.08.2017 17:13

Foto:

Foto:



Kada je u avgustu 1998. godine predsednik SAD Bil Klinton priznao da je imao ljubavnu aferu sa svojom tada 22-godišnjom neplaćenom stažistkinjom i sekretaricom Monikom Levinski, izbio je jedan od najvećih seksualno-političkih skandala svih vremena.

Tada 49-godišnji Klinton mnogo je puta, čak pred istražnim telima, negirao bilo kakvu vezu s 'tom ženom', kako ju je tada nazivao.

Nakon nekog vremena, ipak je sve priznao i izjavio da 'je lagao protiv svoje volje kako bi porodicu sačuvao od sramote', što ga je umalo koštalo karijere.

Priznao je da se s Monikom nalazio u Beloj kući i da su uvek upražnjavali samo oralni seks. Levinski je na nagovor prijateljice sačuvala plavu haljinu prekrivenu Klintonovom spermom, da bi mogla da dokaže da ne laže.

U intervjuu sa Barbarom Volters 1999, Monika se izvinila porodici Klinton za nanesenu štetu, i rekla da je bila nepromišljena.

Monika Levinski, najosramoćenija žena 20. veka: Vreme (ne)leči sve

Priznala je da nije primila novac od Klintona u zamenu za ćutanje, i da je s druge strane odbila ponude u vrtoglavim iznosima do 10 miliona dolara kako bi iznela detalje o aferi.

Izjavila je da je u pojedinim trenucima bila na ivici samoubistva i da je mislila da će biti javno ponižavana dok bukvalno ne umre od srama.

Monika danas ima 44 godine i još je aktivna. "Bucmasta ljubavnica", kako su je nekada nazivali mediji, rešila se suvišnih kilograma i odselila u Englesku.

Tamo je završila psihologiju, a danas živi na Menhetnu i predaje na fakultetu. Takođe se bavi problemom zlostavljanja među tinejdžerima.

Nije imala nijednu dužu vezu nakon afere, prenosi T portal.

I danas je stigmatizovana zbog onoga što se dogodilo u Beloj kući. Monika priznaje da i dalje, skoro dvadeset godina nakon afere, i dalje oseća krivicu zbog svega što se dogodilo.

Ipak, ističe da nema nameru da promeni prezime.

-Niko od ljudi upletenih u istragu nije morao da promeni prezime. Pa zašto bih ja? Ponekad koristim pseudonim kako bih zaštitila svoju privatnost, ali se ne stidim onoga što jesam - izjavila je Levinski za magazin “Porter”.