Kendi Dalfer počasna građanka Niša (foto/ video)

Autor:

10.07.2017 21:55

Foto:

Foto:



Odbornici Skupštine grada Niša jednoglasno su na sednici održanoj 7. jula, doneli odluku da se poznatoj holandskoj saksofonistkinji Kendi Dalfer dodeli zvanje počasnog građanina Niša.

Diplomu o dodeli ovog zvanja uručiće gradonačelnik Niša na prigodnoj svečanosti 13. avgusta kada Kendi Dalfer nastupa sa svojim bendom na "Nišvilu“.

Inicijativu za dodelu zvanja pokrenuo je "Nišvil džez festival, preko Sekretarijata za kulturu i informisanje, uz obrazloženje da je holandska saksofonistkinja počev od svog prvog nastupa na "Nišvilu“ 2009. godine, kontinuirano promovisala grad Niš i "Nišvil džez festival“ nastupima na nacionalnim medijima Holandije, ali i širom sveta tokom svojih turneja i festivalskih nastupa na svim kontinentima.

Kendi Dalfer je tokom poslednje dve decenije u svetskim razmerama sigurno najistaknutiji instrumentalista lepšeg pola u domenu fank muzike i "smooth" džeza.

Kendi Dalfer u žižu svetske muzičke javnosti dospeva kada je čuveni Prins pozvao da mu bude gošća na koncertima, nakon čega je od ovog legendarnog umetnika dobila poziv da dođe u SAD i pridruži mu se na koncertima, televizijskim gostovanjima i snimanjima.

Neposredno pred odlazak u Ameriku, Kendi je sa Dejvom Stjuartom iz grupe "Juritmiks“ snimala muziku za film "Lilly Was Here", a naslovna numera postaje verovatno najpolularnija instrumentalna kompozicija tokom poslednje dve dekade 20. veka.

Svoj vrhunski talenat i kreativnost pokazala je nastupajući sa brojnim značajnim umetnicima svetske muzičke scene.

Komentari. (0)

Loading