Ivana Španović: Snagom pozitivnih misli pobeđujem sopstvene nedostatke

Autor:

28.03.2017 17:46

Foto:

Foto:



Najbolja atletičarka Srbije i Balkana Ivana Španović dok sa svojim timom kuje planove kako da usreći naciju narednim uspesima i donese nam još neku medalju, kaže da sve što u životu radi, radi sa velikom strašću, ili ne radi uopšte.

U društvu Dženifer Lopez i Kristijana Ronalda: Ana Ivanović primila prestižnu nagradu

Kao profesionalni sportista nema puno vremena za hobije, ali u fotografiji baš uživa i često uzme foto-aparat u ruke pa se, kako kaže, zaigra. Voli i da čita i da sluša muziku. A za "Gloriju" otkriva da li je meditacija jedna od metoda koje koristi kako bi se opustila:

- Lepotu sporta ne čini samo rad na fizičkoj snazi već i naša snaga uma mora biti na najvišem nivou kako bismo bili u poziciji da ostvarimo najviše domete. Ne bavim se meditacijom, samo pokušavam da pronađem unutrašnji mir, učim kako da zadržim koncentraciju u ključnim momentima, kako da ostanem fokusirana, da snagom pozitivnih misli pobedim pre svega sopstvene nedostatke, a onda i protivnice na borilištu.

Gordana Lazarević: Sedam godina u vezi s jogom

A kako definišete uspeh, a kako neuspeh?

- Uspeh je pobediti sebe, raditi na sebi, ostvarivati svoje snove, boriti se, biti hrabar i verovati u sebe. Neuspeh je tu samo da bi se uspeh više cenio - rekla je Ivana za "Gloriju".

Komentari. (0)

Loading