Evrovizija 2018: Sanja Ilić i Balkanika večeras nastupaju pod rednim brojem 3 (video)

Autor:

10.05.2018 10:34

Foto:

Foto:



Nakon prvih deset učesnika koji su u utorak obezbedili prolaz u finale Pesme Evrovizije, večeras se u Lisabonu održava drugo polufinale kada nastupaju i srpski predstavnici "Sanja Ilić i Balkanika“.

U drugoj polufinalnoj večeri nastupa 18 zemalja, a osim Srbije to su: Norveška, Rumunija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

Evrovizija 2018: Ovo je prvih deset finalista (video)

Sinoć je održana generalna proba, a predstavnici Srbije nastupili su pod rednim brojem tri, a stručni žiri naše zemlje koji će večeras dati svoje glasove čine: Dejan Cukić, Bojana Stamenov, Bane Krstić, Tijana Milošević i Rade Radivojević.

Publika će moći da glasa večeras, a osim zemalja učesnica, glas omiljenoj pesmi u drugom polufinalu moći će da daju i gledaoci iz Francuske, Nemačke i Italije.

Pobednici drugog polufinala pridružiće se učesnicima koji su obezbedili nastup u Finalu a to su: Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka Republika, Bugarska, Albanija, Finska i Irska. U finalu će nastupiti i stalni učesnici.

Portugalija je prvi put domaćin takmičenja, a na pobedu je čekala čak 53 godine. Obezbedio ju je mladi Salvador Sobral pesmom Amar pelos dois, ubedljivom pobedom (rekordnih 758 poena) ispred Bugarske prošle godine u Kijevu.