Odlučna udovica: Ponovo zabranila poigravanje sa imenima Joko Ono i Džon Lenon

Autor:

26.11.2017 22:37

Foto:

Foto:



Udovica Džona Lenona Joko Ono ponovo je pokrenula pravni postupak protiv jednog hamburškog ugostitelja koji u nazivima svojih barova voli da se poigrava sa imenima slavnog člana Bitlsa i njegove supruge.

Zloupotreba Lenonovog imena: Joko Ono zapretila tužbom poljskom proizvođaču pića

A post shared by Yoko Ono (@yokoonoofficial) on Mar 20, 2015 at 9:33am PDT

-Nakon što je pre nedelju dana sud odlučio da moj klijent mora preimenovati svoj bar pod nazivom 'Yoko Mono' sada Lenonova udovica traži preimenovanje i drugog bara koji se zove 'John Lemon - rekao je advokat hamburškog ugostitelja.

Sudija je nalog za promenu imena bara pre nedelju dana obrazložio činjenicom da je "Yoko Mono" do te mere slično imenu konceptualne umetnice i Lenonove udovice da postoji opasnost povezivanja tog objekta sa imenom i delom njujorške umetnice.

A post shared by Yoko Ono (@yokoonoofficial) on May 11, 2017 at 9:57am PDT

Ugostitelj i njegov advokat su otvorili mogućnost tužbe na višoj instanci.

Uspon Bitlsa i Džona Lenona usko se veže za nemački lučki grad Hamburg gde je band iz Liverpula početkom šezdesetih godina prošlog veka u poznatom Star klubu započeo profesionalnu karijeru.

Pre dva meseca Joko Ono i njeni advokati su i jednog poljskog proizvođača bezalkoholnih napitaka naterali da promeni ime svojoj limunadi koja se zvala "John Lemon".