Princ Hari u crtanom filmu

Autor:

29.04.2020 22:31

Foto:

Foto:



Britanski princ Hari (35) učestvuje u proslavi 75. godišnjiice popularnog crtanog filma “Tomas i drugari” pojavljivanjem u specijalnoj epizodi “Kraljevski pogon”, u kojoj će se osim animiranih vozova pojaviti i neki članovi kraljevske porodice.

Crtani junak Tomas “oživeo” je 1945. godine kao lik iz knjige “The Railway Series” autora Vilberta Odrija, anglikanskog sveštenika i njegovog sina Kristofera. Kasnije je stvorena dečija TV emisija “Tomas i drugari”, koja je prvi put emitovana 1984. godine i još uvek se prikazuje.

Sedeći u fotelji sa jednom od prepoznatljivih knjiga u rukama, princ Hari je najavio novu epizodu.

- Sve je počelo s dečakom koga je otac uspavljivao pričama o fantastičnoj železnici na magičnom ostrvu Sodor. Ove priče će kasnije postati avanture jednog od najpoznatijih vozova na svetu. Danas “Tomas i drugari” slave 75. godina prijateljstva - kazao je princ.

U epizodi “Kraljevski pogon” pojaviće se kraljica Elizabeta II, kao i njen najstariji sin princ Čarls, Harijev otac, koji će imati zanimljivu ulogu. Rođendanska epizoda biće emitovana širom sveta 1. maja na Netfliksu.

Snimak Harija kako najavljuje epizodu nastao je u januaru pre nego što povukao sa svih kraljevskih dužnosti i zajedno sa suprugom Megan Merkl i sinom Arčijem preselio prvo u Kanadu, pa u SAD.