Preminuo Baron Hilton, unuka Paris neutešna: Imao je neverovatan uticaj na moj život

Autor:

21.09.2019 17:44

Foto:

Foto:



Legendarni hotelijer Baron Hilton, deda planetarno poznate Paris Hilton, preminuo je u četvrtak u 91. godini u Americi.

Vest o smrti je objavila njegova fondacija "Conrad N. Hilton", ali uzrok smrti je i dalje nepoznat.

Njegova unuka, Paris, oprostila se od njega emotivnom porukom koju je objavila na Instagramu.

- Jako sam tužna zbog smrti svog dede Barona. Bio je leganda, vizionar, pametan, naočit i dobar. Njegov je život bio ispunjen avanturom i postignućima. Otkako sam bila devojčica bio mi je uzor. Vrlo sam zhvalna što sam imala takvog mentora. Uvek sam želela da bude ponosan na mene. U našem poslednjem razgovoru pre nekoliko dana, rekla sam mu da je imao neverovatan uticaj na moj život. Njegov duh, srce i ostavština živeće večno - napisala je Paris pored videa koji je objavila.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Paris Hilton (@parishilton) дана 20. Сеп 2019. у 4:08 PDT

Baron, koji je jedan od najzaslužnijih za veliku ekspanziju u porodičnoj industriji koju je osnovao njegov otac Konrad, biznisom je počeo da se bavi sa 19 godina. Tada je kupio kompaniju za distribuciju citrusnog voća u okolini Los Anđelesa. Odbio je ponudu za posao od svog oca koji je hotelski lanac pokrenuo 1919. kada je u Teksasu kupio svoj prvi hotel.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gossip Élite (@_gossip_elite_) дана 20. Сеп 2019. у 6:56 PDT

Posao je bio vrlo uspešan nekoliko decenija. Ipak, 1950. godine Baron odlučuje da se uključi u porodični biznis, a četiri godine kasnije postao je potpredsednik firme, piše story.hr. Kada je 1979. Konrad umro, u potpunosti je preuzeo tada već veliku hotelsku korporaciju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Paris Hilton (@parishilton) дана 21. Сеп 2019. у 12:59 PDT

Kada su troškovi poslovanja bili u pitanju, Baron je vrlo brzo pokazao da je nemilosrdan biznismen. Smanjio je plate zaposlenima, racionalizovao troškove pripreme obroka u hotelima...

Za vreme njegove vladavine dinastija Hilton prerasla je u megakorporaciju koja je upravljala hiljadama hotelskih soba, kasino-hotelima i apartmanima.