IN MEMORIAM Pisana je samo za njega: Poslednja i nikad odigrana uloga o kojoj je sanjao Predrag Ejdus (foto/video)

Istaknuti srpski glumac Predrag Peca Ejdus preminuo je posle duže bolesti u 72. godini.

Odlazak velikana: Preminuo Predrag Ejdus


Jedan od velikana pozorišne i filmske scene poslednjih dana proživljavao je dramatične trenutke u borbi s opakom bolešću zbog koje je poslednjih desetak godina često boravio u zdravstvenim ustanovama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Art Vista (@art_vista_doo) дана

Tako je i snimanje serije i filma “Delirijum tremens”, po istoimenom kultnom komadu Beogradskog dramskog pozorišta, koje je scenarista i reditelj Goran Marković najavio za ovu godinu, bilo pod velikim znakom pitanja zbog lošeg zdravstvenog stanja glumca Predraga Pece Ejdusa (71), što je on sam, već teško bolestan potvrdio za magazin “Gloria”.

U Narodnom pozorištu otvorena izložba “Predrag Ejdus – čarobnjak scene” (foto)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MPUS Beograd (@mpus_beograd) дана

Predragu Ejdusu uručen “Zlatni ćuran” na otvaranju Dana komedije: Ovo mi je najznačajnije priznanje

Nisam dobro. Počelo je da biva ozbiljno, sad je, kao, u redu. Izgleda da je sve pod kontrolom. Kod kuće sam. Bio sam u bolnici, više nisam. Generalno nisam dobro, šta da vam kažem. Čujemo se još. Hvala vam što brinete – rekao je kratko Predrag Ejdus nedavno za Gloriju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#ivanbosiljcic #slobodamicalovic #nelamihailovic #predragejdus #ljubabulajic #nepobedivosrce ❤️❤️❤️

Објава коју дели Sloboda i Dragana Mićalović (@sloboda_dragana_micalovic) дана

Predrag Ejdus o supruzi Milici: Uspeo sam da osvojim jednu od najlepših žena Beograda

Predstava “Delirijum tremens”, ili, kako ju je sam reditelj nazvao, “Komedija sa ridanjem”, u kojoj je glavni lik glumac po zanimanju, zapravo je pisana za Pecu Ejdusa i on je prosto briljirao na sceni. Tako je nastala i ideja da se ekranizuje i da je gledamo kao seriju i televizijski film.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pozorište Sterija (@pozoristesterija) дана

Ali, bolest je pobedila i Pecu Ejdusa u ulozi slavnog glumca Dagija u filmu i seriji “Delirijum tremens” nećemo gledati.

Kao vrhunski profesionalac i jedan od najzaposlenijih glumaca u srpskim pozorištima, Predrag Ejdus je izlazio na scenu i onda kad su mu lekari savetovali da to ne čini, pošto time dovodi u opasnost svoj organizam. Činio je to pod temperaturom, ili samo nekoliko dana posle izlaska iz bolnice, uveren kako je glumačka dužnost da ne razočara publiku.

Uprkos tome što se skoro deset godina borio s bolešću, Peca je uvek pronalazio snagu da iz tih okršaja izađe kao pobednik. Na pozorišnoj sceni se, kako je govorio, regeneriše, dobija novu snagu da prevaziđe sve životne nedaće.

Predstava “Delirijum tremens” Beogradskog dramskog pozorišta

Glumačka snaga i volja neretko su jače od svake bolesti, a to je prošle godine dokazao i sam Ejdus, kada se, iako narušenog zdravlja, pojavio u komadu “Tako je ako vam se tako čini”, Luiđija Pirandela, u režiji Jagoša Markovića, i pobrao ovacije publike.

Njegova porodica, kolege, prijatelji i publika verovali su da će tako biti i ovog puta i da ćemo ga gledati u ulozi slavnog glumca Dagija u filmu i seriji “Delirijum tremens”.

Ali, život je ovog puta podelio drugačije uloge.

Autor: Aleksandar Đuričić/Zorica Zarić/ Gloria.rs
Foto: Jakov Simović/Dalibor Danilović/ Privatni album/ Beogradsko dramsko pozorište/Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi