Njihovo parče raja: Bajkovita ostrva holivudskih superzvezda (foto)


Holivudske superzvezde Džoni Dep, Mel Gibson, Leonardo Dikaprio i Edi Marfi, u želji da imaju potpunu privatnost i mir, kupili su ostrva u toplim morima, na kojima se spremaju za nove filmske poduhvate

Poznate ličnosti ne štede kada treba da izaberu automobil ili luksuznu vilu, ali retki su oni koji sebe počaste ostrvom. Čuvena je priča da je Džon Lenon kupio jedno irsko ostrvo i nazvao ga – Ostrvo Bitlsa, da bi posle muzičareve smrti posed prodala njegova supruga Joko Ono. A sve je počelo sa Marlonom Brandom, prvim glumcem koji je postao vlasnik ostrva.

Kada je Brando upoznao buduću suprugu Taritu Teripaju, ona je bila devetnaestogodišnja plesačica na ostrvu Tetijaora u Francuskoj Polineziji. Glumac je Polineziju obožavao još kao dete, a na pomenuto ostrvo je prvi put kročio 1962. kako bi snimio film “Pobuna na brodu Baunti”, saznavši da je reč o grupaciji od 13 malih ostrva. Danju je glumio Flečera, poručnika koji želi da ostane da živi s domorocima, a noću je zavodio Taritu. Venčali su se 1962. i dobili dvoje dece, a pošto je ostao očaran ostrvom od 60 hektara, Marlon ga je 1965. godine kupio. Tetijaora je postala njegovo utočište, daleko od reflektora Holivuda, a deceniju nakon smrti glumačkog barda, 2014, na ostrvu je otvoren luksuzni rizort koji nosi njegovo ime i može da primi samo 84 gosta.

Brandov potez sledile su njegove kolege Džoni Dep, Mel Gibson, Leonardo Dikaprio i Edi Marfi, kao i pevači Šakira, Riki Martin i Selin Dion, iluzionista Dejvid Koperfild, izdavač Ričard Brenson.

Džoni Dep
Litl Hols Pond Kej

Ostrvo na Bahamima, površine 45 hektara, Džoni Dep je kupio 2004. za 3,6 miliona dolara i nazvao ga po svojoj kćerki Lili Rouz Bič. Na njemu postoji šest predivnih plaža, za koje je čuveni pirat s Kariba rekao da nije video lepše u životu. “Na ostrvu je toliko tiho da možete čuti otkucaje srca”, izjavio je Dep za Vanity Fair.

Mel Gibson
Mago

Za 15 miliona dolara oskarovac Mel Gibson pazario je ostrvo Mago na Fidžiju 2005. godine, nakon velikog uspeha kontroverznog filma “Stradanje Isusovo”. Na ostrvu, površine 90 hektara, ima nekoliko ugašenih vulkana, a reč je o jednom od najvećih privatnih poseda u Južnom Pacifiku, na kojem glumac i reditelj često boravi s decom.

Leonardo Dikaprio
Blekador Kej

Leonardo Dikaprio kupio je za “samo” 1,75 miliona dolara ostrvo Blekador Kej u vodama Belizea, male tropske države u srednjoj Americi. Filmska zvezda, koja je godinama posvećena očuvanju životne okoline, već nekoliko godina najavljuje da će na ostrvu izgraditi luksuzni eko-rizort u koji će biti zabranjeno unositi plastične čaše i kese.

Edi Marfi
Ruster Kej

Pre 12 godina holivudski glumac Edi Marfi kupio je za 15 miliona dolara ostrvo na Bahamima, površine 104 hektara, i na njemu izgradio luksuzni hotel. Aranžmani u rizortu su rezervisani po nekoliko meseci unapred, a stalnim gostima čuveni komičar daje popust i pogodnost besplatnog leta helikopterom iznad Bahama.

Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Guliver/ Getty images/ Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi