Leni Abrahamson: Oskar me nije promenio


Irski reditelj Leni Abrahamson, nominovan za nagradu Američke filmske akademije, nije želeo da život u Dablinu zameni raskošima Los Anđelesa, već je ostao uz porodicu i dokazao da se sa velikim zvezdama može snimati iako ne živiš u Holivudu

Posle nagrađivanog filma “Soba” 2015. i nominacije za Oskara u kategoriji najbolja režija, irski reditelj Leni Abrahamson (52) postao je traženo ime u Holivudu. Iako mu je nuđeno da živi u Los Anđelesu, u raskošnoj vili sa bazenom, i bira projekte, odlučio je da ne napusti rodni Dablin. Kako kaže u intervjuu za Gloriju, to bi izmestilo njegovu porodicu, suprugu Moniku Pamulu, sina Maksa (10) i kćerku Nel (8), kojima je irski grad taman po meri.

Skromni reditelj, koji je bio gost Beogradskog irskog festivala, prikazao je u “Sobi” dramu žene i njenog sina koji godinama žive zatočeni u šupi i čiji je jedini kontakt sa spoljnim svetom mali prozor. Film je osvojio srca gledalaca, glumici Bri Larson doneo je Oskara za glavnu ulogu, a reditelju otvorio mnoga vrata.

– Iskreno, bio sam iznenađen nominacijom za režiju. Za tih pet meseci koliko je trajala kampanja za Oskara naučio sam mnogo o sebi. U jednom trenutku, posle silnih intervjua, pomislio sam: ti si prevarant, svima govoriš isto. Kada je Oskar prošao, bilo mi je drago što se vraćam normalnom životu. Ali kada sam prvog dana u Dablinu krenuo do prodavnice, uhvatio sam sebe, u deliću sekunde, kako pogledom tražim crni džip i vozača koji me je mesecima vozio. Tada sam shvatio da treba da vodim normalan život.

Ostatak intervjua sa Lenijem Abrahamsonom  pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 18. marta!

 

Autor: Gloria magazin/Ivan Aranđelović
Foto: Jakov Simović, Film 4
Podelite sa prijateljima:
Tagovi