Goran Bogdan o propuštenim prilikama: Da se nije dogodila pandemija, verovatno bih sada snimao u Engleskoj ili SAD-u!

Jedan od najzaposlenijih glumaca na sceni, koji je nedavno nominovan i za najboljeg evropskog glumca imao je velike planove, međutim korona mu ih je pomrsila, ali on neodustaje!

Hrvatski glumac 40-godišnji Goran Bogdan u poslednje vreme zaista ima prenatrpan raspored. Iako je pandemija otkazala većinu projekata te je mnogo glumaca bez posla, Goran nema tih problema. Glumac se konstatno nalazi na relaciji Beograd-Zagred, paralelno snimajući seriju ‘Područja bez signala‘ u Zagrebu kao i ‘Vreme zla‘ u Beogradu, a za nekoliko dana biće i počasni gost na katarskom Ayal Film Festivalu. Pre nekoliko dana takođe je premijerno prikazan njegov film ‘Concrete Plans‘ na londonskom festivalu FrightFest, kome zbog pandemije nije mogao prisustvovati.

Navikao sam da budem za volanom. Počeo sam da vozim s 12 godina, kada mi je pokojni deda dao da provozam fiću po njivi, pa danas u nogama imam više kilometara nego što je to normalno ili poželjno.


Pročitajte i: Goran Bogdan o surovom životu glumaca: Umetnicima je ionako najteže, oni su prvi za odstrel! 

Jedan od najbitnijih događaja u njegovoj čitavoj karijeri sigurno predstavlja i svečana dodela nagrade za najbolje evropskog glumca. Goran Bogdan je pomenutu čast zaslužio ulogom u filmu ‘Otac’ reditelja Srđana Golubovića u kategoriji najboljeg glumca. Drama inspirisana stvarnim slučajem, o siramšnom ocu kojem socijalna služba uzme dete te on odlučio da pešaka iz centralne srbije dođe u Beograd kako bi predstavio svoj slučaj, novi je biser u njegovoj karijeri.

Prezadovoljan sam filmom. Pripreme su bile duge, a snimanje je trajalo dva meseca. Nismo žurili, pa je i rezultat stigao. Nikada nisam radio tako filigranski kao s rediteljom Srđanom Golubovićem. Zajedno smo prošli svaki zarez u scenariju, planirali svaki detlaj u sceni. Bez obzira na težinu priče i snimanja, bio sam srećan kao malo dete.  – Sa zadovoljstvom je Goran opisao saradnju s rediteljem Srđanom.

Poznato je da je film rađen po uzoru na Đorđa Joksimovića, čija je sudbina bila inspiracija za film, a za hrvatske medije Goran Bogdan otkrio je da nije želeo da upozna Đorđa pre premijere, a evo i zbog čega:

Upoznali smo se na premijer. Smatrao sam da je bolje izbeći susret s njim jer nisam hteo da upadnem u zamku kopiranja. Tema je bolna da bismo je sveli na jednu osobu. Želeli smo da to bude priča o očevima, o borbama, o sudbini koju proživljavamo. Smatrali smo da je bitnije govoriti o Đorđevoj borbi, nego o njemu samom.

Pre pandemije, Goran je imao ozbiljne planove da svoju karijeru nastavi ‘preko bare‘, međutim splet okolnosti onemogućio ga je u tome, ali…

Bilo je takvih planova. S agentima sam dosta o tome razgovarao, pa sam i svakih mesec-dva odlazio u Englesku na audicije. Da se nije dogodila ta pandemija, verovatno bih sada i snimao u Engleskoj ili SAD-u, ali zaista se zbog toga ne smem žaliti. Ova situacija je promenila moje planove, baš kao i svim ostalim ljudima.

Osim što je izuzetno optimističan povodom celokupne situacije sa globalnom pandemijom, Goran Bogdan je istakao da ga je upravo ova situacija naučila da poštuje i ceni svoj mir, te da uživa sam u svom društvu u toplini svog doma. A na pitanje o porodičnom životu dao je interesantan i krajnje tajnovit odgovor:

– Šta Bog da, biće. – Zaključio je Goran Bogdan, vešto skrivajući svoju privatnost.

Autor: Gloria.rs
Foto: Emma McIntyre/Getty Images Entertainment via Guliver, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi