Andrija Kuzmanović: Jedva čekam da dobijem dete


Iako trenutno nema devojku, glumac poznat po ulogama u filmovima ‘Montevideo, bog te video’ i ‘Montevideo, vidimo se’ i seriji ‘Senke nad Balkanom’ želeo bi da oformi porodicu

Vrlo zaposlenog glumca Andriju Kuzmanovića (34) ljudi sve češće prepoznaju na ulici. Ljubazno i sa osmehom mu prilaze, oslovljavaju ga sa Jakša el Grande zbog “Montevidea”, u kojem je tumačio lik čuvenog golmana Milovana Jakšića, ali i sa Stanko zbog inspektora Pletikosića u seriji “Senke nad Balkanom”. Obe serije doprinele su njegovoj popularnosti, koja ga nije iskvarila. Skroman je i srdačan kakav je bio još u vreme kada mu je Dragan Bjelogrlić 2010. dodelio prvu ulogu u emotivnom serijalu “Montevideo”.

Kuzmanović je leto proveo radno: tokom 120 dana i noći snimao je seriju “Jutro će promeniti sve”, koja će od oktobra biti prikazivana na RTS-u. U njoj Andrija, Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković i Isidora Simijonović tumače četiri glavne uloge, mlade ljude u tridesetim koji su završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još tragaju za sobom.

Junaci serije “Jutro će promeniti sve” tragaju za svojim mestom pod suncem. Čemu se nadaju?

– Kao i svi mladi u Srbiji nadaju se boljem sutra. Svesni su gde žive, ne maštaju o mnogo novca, ali veruju da će jednog dana izroditi decu koja će živeti bolje. Ipak, imaju prijatelje koje mogu da pozovu kad god im zatreba pomoć. Klincima iz mog komšiluka često kažem da sve mogu da im uzmu, ali ne smeju da dozvole da im oduzmu duh. Samo duh može da vas podigne, da krenete iz početka ka nečemu boljem. Lik koji igram, Ljuba, u potrazi je za sobom i stalno kreće iz početka. Ne odustaje, nikada mu nisu slomili duh. Došao je iz unutrašnjosti da igra rukomet u Beogradu, međutim, bavi se svime sem sportom. On pokušava da ostane u Beogradu koji svašta pruža, ali i mnogo uzima. Ima prijatelje koji mogu da mu pruže dom, utočište, da se oseti kao da je kod kuće.

Ostatak intervjua sa Andrijom Kuzmanovićem pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 17. septembra

Autor: Gloria magazin/Ivan Aranđelović
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi