Sačuvaj suze za mene: Kako je Lane Gutović tešio Milenu Vasić

Autor:

26.08.2021 16:34

Foto:

Foto:

Glumica se emotivnom porukom oprostila od svog dugodišnjeg prijatelja i kolege.



Vest da je MIlan-Lane Gutović preminuo, potresla je domaću scenu. Od glumca se već dva dana dirljivim porukama oproštaju prijatelji i kolege, a emotivno pismo koje je za njega na instagramu napisala Milena Vasić, otkriva pravu Lanetovu veličinu i prazninu koja će nakon njega ostati u srpskom glumištu

Pročitajte i Milena Vasić pronašla novu ljubav, ali od drveta?

- Lane, toliko odlazaka u poslednje vreme, osećaj je kao da me neko briše gumicom, deo po deo. Sve više ličim na neko čudovište, bez jasne forme i oblika. Zar ne?, započela je Milena svoje obraćanje pokojnom kolegi i nastavila. 

 

 

- Pijemo kafu svako jutro ti i ja, dok još svi spavaju; skuvam kafu i pozovem te negde malo pre osam izjutra da prelistavamo dnevnu štampu. Čitam naslove, a ti im daješ smisao - samo onako kako ti možeš i niko drugi. Smejemo se. Jednog jutra pijemo kafu i prestaje smeh. Stiže vest da je i Vlasta otišao, plačem, tiho plačem.  Kažeš: "Nemoj Mico, nemoj, mi ne plačemo zato što je neko otišao, nego zato što znamo koliko će nam nedostajati. Ne plači, sačuvaj nešto i za mene", prisetila se ona kako su izgledala jutra sa Lanetom i nastavila. 

- Danas plačem jer znam zašto. Bio si moja jutarnja kafa, bio si moja večernja lascivna šala na viberu. Razumeo si život i voleo si ga. Sa kim prijatelju dalje o životu?, zapitala se glumica i otkrila o kojim je sve temama mogla da razgovara sa prijateljem. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

 

- Sa kim o ljudima, strahu, o pohlepi i gramzivosti onih koji su se koristili o tvoj glumački neprocenjivi talenat i šarm, o izdaji onih kojima si donosio novac i slavu? Sa kim o oprostu i opraštanju, o skromnosti i postu duše, o Bogu? Sa kim o filozofiji, deci, slobodi, braku, mraku? Sa kim o ženturačama koje misle da su muskarčine... Sa kim o lepoti žene? O poeziji, o pesmama, o najboljoj ribljoj supi?

Pročitajte i Milan Lane Gutović - Mozak je moja Ahilova peta

Glumica je otkrila da će joj osim mudrih razgovora najviše nedostajati Lanetov humor. 

- Kako sa Njima bez tebe?! Bez humora, lucidnog cinizma, bez tvoje poetike života koja je bila nezamenjivi aforizam. Sa kim se smejati pred kadar do suza? Ko će me zasmejati na sceni do neizdržljivosti koja postaje nova glumačka etika i tehnika : "Kako preživeti Laneta u kadru i na sceni”. 

Njegova reč se pamti: Milan Lane Gutović - Nema naroda kome je iskustvo nečemu služilo!

Prisetila se i njegovih reči koje su postale njen životni moto. 

- Ponavljao si stalno: ”Mico, jedina konstanta je promena”. Hvala ti dragi druže na tome! Hvala ti na podršci, na brizi, na smehu... Na nadi, mnogo si mi nade dao. Hvala ti na tome što si me pustio u svoj život, u svoje biće nežno i nadasve emotivno, što je tvoj prerani odlazak i dokazao. Bio si nežan, prenežan za ovaj svet. Nismo bili kadri da te negujemo i čujemo, završila je dirljivim rečima svoje obraćanje Milena. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading