Sećanje živi

Fotografije Predraga Tozovca zbog kojih ćete zaplakati - Muzika je oduvek njegova strast! (foto)

Autor:

09.04.2021 11:30

Foto:

Foto:

Predrag Tozovac preminuo je pre nekoliko dana u Beogradu, a bol odlaskom legendarnog pevača narodne muzike ne jenjava.



Tužne vesti odjeknule su u domaćoj javnosti poput groma. Njegov odlazak sasvim sigurno napravio je nenadoknadivu rupu, međutim, sećanje na njega živeće kroz njegove pesme. Svoju strast pronašao je u muzici, usudio bih se da kažem poslednji boem na domaćoj sceni, od malih nogu pokazivao je neverovatan talenat za pevanje, a kako su godine prolazile njegova muzika bila je sve popularnija.

Privatna arhiva

 

Gotovo da ne postoji kafana u kojoj se za veče ne izvede barem jedna njegova pesma. Njegova muzika postala je standardni folklor širom Balkana kada govorimo o veseljima, svojim hitovima mnogima je obeležio određeni period života. 

Tozovac je imao izuzetno trnovit i težak put, ali nikada nije voleo da govori o sebi, njegova muzika govorila je umesto njega. Iako je etiketiran kao jedan od najboljih ikada, te samim tim interesa javnosti za njegov privatan život nikada nije manjkalo, pevač se trudio da, koliko je to moguće, svoje tajne sačuva za sebe.

Tokom odrastanja, često je razonodu pronalazio u muzici, a iako sada, svi dobro znaju njegov lik, malo ko zna da mu je harmonika oduvek savršeno pristajala.

Pročitajte i Legendarni pevač izgubio najvažniju bitku - Predrag Tozovac preminuo!

Privatna arhiva

 

Komemoracija u njegovu čast počela je danas u 11 časova u Kombank dvorani u Beograd, dok je sahrana zakazana za 15:30 časova.

Komentari. (0)

Loading