Velika tuga

Legendarni pevač izgubio najvažniju bitku - Preminuo Predrag Živković Tozovac!

Autor:

06.04.2021 10:30

Foto:

Foto:

Preminuo Predrag Tozovac. Pošast sa kojom se borimo već više od godinu dana, odnela je još jedan život, čuveni pevač narodne muzike Tozovac izgubio je najvažniju bitku.



Legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac početkom marta primljen je u KBC 'Dragiša Mišović' u Beogradu, s potvrđenim virusom korona i težim oblikom upale pluća, kako su tada lekari otkrili, pevač se nalazio u teškom stanju, ali je prema navodima lekara njegovo stanje bilo stabilno. Ipak, crne slutnje su se obistinile, a legendarni pevač narodne muzike izgubio je bitku.

Ataimages

 

Kako ekskluzivno saznaje Gloria, Tozovac je prmeinuo petnaest minuta posle ponoći na Vojnomedicinskoj akademiji, smrt je nastupila iako je legendarni pevač bio revakcinisan. Osim korone, Tozovac je bolovao i od brojnih drugih bolesti, koje su, u kombinaciji sa kovidom bile previše za vremešnog pevača.

Preminuo Predrag Tozovac, ali će ostati upamćen po vanvremenskim hitovima koje je ostavio iza sebe!

Predrag Živković Tozovac rođen je u Kraljevu, 1936. godine. Od malih nogu svoju strast pronašao je u pesmi, a sa nepunih deset godina počeo je da se bavi muzikom, kako bi pomogao u izdržavanju porodice. Bez oca je ostao rano, sa svega pet godina, nakon što su ga Nemci pogubili 1941. godine.

Svoju karijeru gradio je postepeno, a sredinom šezdesetih godina 20. veka počeo je da stiče popularnost, da bi 1971. godine dobio status jugoslovenske zvezde, pobedivši na Pesmi leta kompozicijom 'Mirjana'.

Pročitajte i Legenda narodne muzike u kritičnom stanju

Naredne godine, takođe je odneo pobedu na istoimenom takmičenju pesmom 'Oči jedne žene'.

Njegov životni put bio je posut trnjem, tokom karijere nailazio je na raznorazne prepreke. Tako je nakon numere 'Jeremija', bio na udaru komunističkih vlasti, zbog čega je bio prinuđen na život u Nemačkoj, dve godine bio je u zemlji, koja mu je tokom Drugog svetskog rata pogubila oca. Nakon povratka oduzet mu je pasoš, međutim, to nije pokolebalo Tozovca, a njegova popularnost rasla je vrtoglavom brzinom.

Pročitajte i Dugogodišnju ljubav krunisao je brakom - Predrag Živković Tozovac se oženio u devetoj deceniji

Uz njegova dela, veselili smo se i tugovali, bio je obožavan širon regiona, neverovatnom harizmom i glasom obeležio je odrastanje i sazrevanje mnogima. Njegove interpretacije pesama 'Mirjana', 'Violino ne sviraj', 'Oči jedne žene', 'Siroma sam al volim da živim', 'Ide Mile Lajkovačkom prugom', 'Uzmi sve što ti život pruža', 'Ti si me čekala', 'Prazna čaša na mom stolu', 'Jesen u mom sokaku' i mnoge druge pevaće se, a njegovo ime živeće kroz njih.

Komentari. (0)

Loading