Omiljena voditeljka Televizije Pink koja je u saobraćajnom udesu doživela teške povrede uspešno se oporavlja posle komplikovane, višečasovne operacije, a uz nju su sve vreme verenik Mladen Mijatović i majka Nena

Voditeljka “Novog jutra” na Televiziji Pink Dea Đurđević (27) uspešno se oporavlja na Vojnomedicinskoj akademiji, gde je operisana posle saobraćajne nesreće u kojoj je doživela teške telesne povrede.

Lančani sudar u Beogradu: Voditeljka Dea Đurđević teško povređena

- Hvala bogu, živa sam, a i lekari su veoma zadovoljni kako je prošla operacija i kažu mi da oporavak ide nabolje. To je najvažnije. Verujem da će sve biti dobro - rekla je Dea za Gloriju i svima se zahvalila na ogromnoj podršci.

Ona je u udesu ostala bez ruke. Zahvaljujući umeću lekarskog tima iz VMA i Kliničkog centra Srbije, na čelu sa doktorom Markom Bumbaširevićem, ruka joj je spasena. Kad se probudila posle operacije, lekarima je rekla da ruku oseća, što je vrlo dobar znak za dalji oporavak. Optimističan je i njen verenik i kolega sa Pinka Mladen Mijatović (47), koji za Gloriju kaže da ga nije iznenadilo što je Dea sve vreme bila veoma hrabra.

- Lekari su mi rekli da je bila neverovatno jaka i hrabra, ali mene to nije začudilo. Znam koliki je borac moja Dea i da će sve prebroditi. Ima veliku energiju, što je, kako lekari smatraju, od izuzetnog značaja za dalji oporavak - ističe Mladen, koji je i o ovoj nesreći krajnje profesionalno izvestio za “Crnu hroniku”, čiji je autor i voditelj.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEA Djurdjevic (@deadjurdjevic) on Oct 5, 2018 at 1:11pm PDT

- Ovo mi je bio najteži prilog u životu, ali posao je posao - objašnjava on i navodi da je najvažnije to što je Dea sve vreme komunikativna. - I mada je, kako mi kažu, svega svesna, do detalja rekonstruiše događaj, vraćaju joj se sve te slike, ona je tip koji će da gura napred, da sve prebrodi, uz podršku znanih i neznanih, kolega novinara. Nijednog trenutka nije klonula duhom, pričaju mi lekari, i dodaju da je ona živi dokaz onog “jednom novinar, uvek novinar” jer se raspituje šta se dešava u spoljnom svetu.

BEZ PROGNOZA

Mladen ističe da su i Dea i on veoma zahvalni lekarskom timu koji ju je operisao i spasao joj ruku, na čelu sa doktor Markom Bumbaširevićem, celom medicinskom osoblju koje brine o njoj, kao i ekipi Hitne pomoći koja ju je profesionalno zbrinula i potrudila se da joj spase ruku.

Hitna operacija: Lekari se bore da sačuvaju ruku Dei Đurđević

- U ovom trenutku ne znam koliko će je zadržati na lečenju, to niko ne može sa sigurnošću da predvidi. Ali najgore je prošlo - kaže Mladen.

Ono što se, za sada, pouzdano zna jeste da je Dea nastradala u dolasku na posao, na manje od dvesta metara od Televizije Pink, na kapiji Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović”. Prema prvim rezultatima istrage, reč je o saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva autobusa i tri automobila. U jednom od njih bila je Dea. U trenutku dok je stajala na trotoaru i telefonom razgovarala sa kolegom Predragom Sarapom najavljujući mu da će kasniti na posao zbog udesa, na nju je naleteo autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća, koji ju je prignječio uz ogradu i vukao nekoliko metara. Tom prilikom Dea je zadobila politraume i teške povrede ekstremiteta. Sve vreme svesna šta se dešava, mirno je sedela i čekala Hitnu pomoć. Bila je svesna i kad su je prevezli u Vojnomedicinsku akademiju.

Iako početne prognoze nisu bile nimalo optimistične, pre svega zbog ruke, najbolji tim lekara u toj ustanovi, uz akademika Marka Bumbaširevića, specijalistu ortopedske hirurgije i traumatologije u Kliničkom centru Srbije, uspeo je da joj spase ruku. Operacija je bila veoma komplikovana i trajala je više od pet časova.

- Sve je dobro prošlo, uspeli smo da povežemo kost, tkiva, krvne sudove, cirkulacija je normalizovana i ruka spasena - izjavio je naš najbolji i najpriznatiji mikrohirurg, profesor Bumbaširević neposredno posle operacije, a ubrzo su se oglasili i lekari sa VMA, gde su trenutno zabranjene posete zbog sprečavanju nastanka i širenja respiratornih infekcija.

Profesor Bumbaširević se ne upušta u prognoze daljeg toka oporavka, ali izražava umereni optimizam.

- Prva faza replantacije završena je uredno. Pacijentkinja je u stabilnom stanju, svesna i van životne opasnosti. Treba imati u vidu da je u pitanju veoma kompleksna operacija koja zahteva dug period oporavka, te je nakon ovako teških povreda ekstremiteta nezahvalno predvideti detalje daljeg toka lečenja. Molimo za razumevanje, kao i za pravo pacijenta na zaštitu privatnosti tokom dijagnostičkih ispitivanja i lečenja u celini.

Svi detalji teške operacije Dee Đurđević: Ona je veliki borac, sve vreme se držala hrabro

Jutro koje je promenilo sve

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEA Djurdjevic (@deadjurdjevic) on Jan 7, 2017 at 10:18pm PST

Na vest da je voditeljka doživela udes, na mesto nesreće među prvima su stigli njena majka Nena i kolega Predrag Sarapa, s kojim Dea vodi “Novo jutro”.

- Ne mogu da dođem sebi. Ne znam šta da vam kažem, strašno je to što se dogodilo. Ne mogu iz glave da izbacim te jezive slike, molim vas, razumite me, teško mi je da pričam o tome - rekao nam je Sarapa kad smo ga pozvali da proverimo šta se desilo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEA Djurdjevic (@deadjurdjevic) on Oct 18, 2017 at 3:19pm PDT

A Deina majka Nena, uz Mladena, sve vreme je na Vojnomedicinskoj akademiji čekala rezultate operacije i odahnula je kad su joj lekari saopštili da su prezadovoljni ishodom višečasovnog zahvata, kao i kako teče oporavak.

Čitajte i: