Moda i godine

Napunili ste 40 godina? Ove komade izbacite iz garderobera, više ne bi trebalo da ih nosite (foto)

Autor:

17.01.2023 13:42

Foto: Photo by Moose Photos from Pexels

Foto: Photo by Moose Photos from Pexels

Moda posle 40. godine, smatraju modni stručnjaci, mora ispoštovati sledeća pravila



Da biste svakodnevno bile doterane, vaša garderoba bi trebalo da se bazira na relevantnim komadima koji laskaju vašoj figuri. I, dodaju pojedini stilisti, godinama. Dakle, cilje je da izaberete pravu odeću u kojoj ćete se osećati samopouzdano i izgledati moderno i relevantno. 

Modni stilisti tvrde da ovo ne bi trebalo da nosimo posle 40. rođendana.

Farmerke niskog struka

Visoki struk i je i dalje trend broj 1, ali se na mala vrata, među ostalim trendovima dvehiljaditih, vraćaju i farke niskog struka. Većina baš i nije presrećna zbog povratka ovog nepraktičnog i neudobnog komada odeće. Da biste se osećali udobno u ovim farmerkama, morate imati savršenu figuru, naročito stomak.

Zamenite farmerkama visokog struka

Farmerke srednjeg i visokog struka su bezvremenski klasici. Odlučite se za lakonske modele bez dodatnog dekora, ogrebotina i otisaka.

Pročitajte Gubitak težine posle četrdesete uz ove namirnice ide kao po loju

Vrlo kratke suknje

Mini suknje su još jedan glasan eho glamurozne ere 2yk. Ali nisu one baš uvek relevantne. Na primer, posle 40 godina bolje je izabrati dužinu do kolena ili trenutni trend – maksi modele. Ovakve suknje izgledaju mnogo elegantnije, spektakularnije i skuplje. U ultratankim suknjama možete izgledati vulgarno.

Zameniti midi i maksi suknjama

Od klasične pensil do plisirane suknje su sve modeli koji su u trendu i koji su odličan izbor za dan u kancelariji, na sastancima ili sa prijateljima. Trenutno popularni maksi modeli od gustog materijala idealno će se uklopiti u večernju garderobu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam (@kensingtonpilates)

Korset

Korseti su trenutno jedan od najvrelijih trendova. Influenserke ih biraju umesto majica za svaki dan, kombinujući ih sa farmerkama i pantalonama. Ali nakon četrdesete, tvrde stilisti, takva odeća će izgledati neprikladno.

Zamenite bluzama

Uprkos činjenici da oversize i dalje dominira našom garderobom, na modnoj pisti se pojavljuje sve više ženstvenih modela. U svakodnevnu odeću trebalo bi da dodate svetlu bluzu. Ona se može nositi u kancelariji, u kompletu sa sakoom i mokasinkama, ili za svaki dan u kombinaciji sa farmerkama i gležnjačama sa malom potpeticom.

Pročitajte Jelena, jesi li to ti? Izdanje Noletove supruge koje ne možete a da ne prokomentarišete, šta joj bi?! (foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pilar De Arce (@pilardearce)

 

Prozirne tkanine

„Gole” haljine su prvo počele da dominiraju modnom pistom, a kasnije su se preselile u svakodnevnu garderobu. Dizajneri su napravili suknje, topove i džempere od providnih materijala. Ali neće se svi osećati udobno u takvoj odeći.

Zamenite ih izrezima

Prorezi i izrezi na majicama i haljinama popularni su već nekoliko sezona. Takve stvari izgledaju zavodljivo, ali ne i vulgarno, a takođe pomažu da svakodnevni lukovi budu teksturiraniji i zanimljiviji. Izaberite haljine od dugih rukava ili džempere sa tako neobičnim detaljima.

Pročitajte Haljine za plus sajz dame - Ovim modelima prikrićete svaki višak kilograma (foto)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heli (@notesonmyclothes)

Aksesoar od krzna

Još jedan važan trend ove sezone su šeširi, torbe i cipele od krzna u boji. Ali neće oni prikladno izgledati baš u svakoj kombinaciji, niti pristaju svakom stilu. Za poslovnu i klasičnu odeću bolje je izabrati diskretnije dodatke od kože, može i u svetlijim bojama.

Zamenite ih kožnom galanterijom

Za sve postoji vreme, a neće svi izgledati kul u obimnom krznenom šeširu. Zbog toga je bolje zameniti takav aksesoar nečim suzdržanijim i elegantnijim. Na primer, kožnom ili trikotažnom beretkom. Ili se odlučite za kačket u nekoj sportskoj kombinaciji.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (2)

Loading
55+

18.01.2023 16:07

Kad navršite 40 godina, obucite ono u čemu se osećate prijatno! Onima, koji žele da vam propišu šta je za vas prikladno i da vas obuku u dzak, poručite da gledaju svoja posla... Mnoge žene u 50im izgledaju bolje od onih u 30im!

lucija

26.01.2023 03:47

uopce nije vazno,kako zena izgleda ,ali se smatra da zena u tim godinama ima obitelj i dijecu i da svojoj dijeci treba biti uzor u svakom pogledu pa i u odijevanju. Poznato je da se u danasnje vrijeme vecina zena neprikladno obuce na posao,u pola dana hoda gradom u vecernjoj disko garderobi,jednom rijecju neprikladno,vulgarno i neukusno,Jako dobar i poucan clanak.Sve u svoje vrijeme.